Hea teada: Soomes on kodukoristuse tasuvuspiir 40 eurot tunnis

Soomes on kodukoristuse tasuvuspiir 40 eurot tunnis. See tähendab, et alla selle pole võimalik õiget palka ja maksusid tasuda.

Piir 40 eurot tunnis kehtib firmade kohta ja selles hinnas on käibemaks 24 protsenti. Kõik koristajad pole palgal, siis võib hind olla madalam. Kui tegemist on eraettevõtjaga, siis on tasuvuspiir 30 eurot tunnis. Selle hinna sees pole käibemaksu, vahendab Yle.

Büroopindade osas on koristuse tasuvuspiir Soome koduteenuste ühenduse andmetel 28 eurot tunnis. Selle hinna sees pole käibemaksu.

Mõned firmad pakuvad teatud objektide puhul teenust alla selle hinna, aga see tähendab, et siis ollakse selle objektiga kahjumis.

Tilasitko siivouksen huippuhalvalla? Kotityöpalveluyhdistyksen mukaan yrityksen kannattavuusraja kotisiivouksessa on 40 euroa tunnissa

Yhdistyksen mukaan tämän alle on lähes mahdotonta huolehtia velvollisuuksista ja maksaa työstä oikeaa palkkaa. Siivousta ei kannata ostaa hinnalla millä hyvänsä, ei ainakaan liian alhaisella. Pieniä ja keskisuuria siivous- ja kotipalvelualan yrityksiä edustava Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry on selvittänyt, mikä on alin kannattava tuntihinta. Yritykselle, jolla on työntekijöitä, kannattava raja on yhdistyksen mukaan kotisiivouksessa 40 euroa tunnilta.

Kommentaarid
(Külastatud 3,091 korda, 1 külastust täna)