Ettevaatust: koroona võib mõjutada inimese psüühikat nii, et ta lobiseb saladused välja

Üks 41-aastane mees läks pärast koroonaga nakatumist peast nii segi, et rääkis oma naisele välja, et seksis enne abiellumist teiste meestega.

Arstid on juba varem täheldanud, et koroona mõjutab ettearvamatul moel inimese psüühikat. Mehel oli olnud enne haiglasse viimist 10 päeva palavik ja köha. Haiglas sai mees 20 päeva jooksul rahustavaid ravimeid, vahendab Daily Mail.

Meest raviti St Thomas’e haiglas Londonis. Mees oli haiglas oleku ajal käitunud väljakutsuvalt haigla töötajatega. Tal avaldusid „grandioossed ideed” ja ta pritsis teisi patsiente veega nagu tahaks neid ristida.

Ühtlasi oli mees oma naisele avaldanud saladuse, et oli enne abiellumist seksinud teiste meestega. Varem polnud mees kunagi midagi sellist rääkinud. Mees oli naisele üles tunnistanud ka muu ebahariliku seksuaalse käitumise.

Mees oli haiguse ajal kõik oma tunded kirja pannud, tal avaldusid religioossed tunded ja ta oli teisi patsiente veega pritsinud nagu tahaks neid ristida.

Mehel tuvastati koroonaviiruse nakkus, mis arvati olevat psüühiliste probleemide põhjus. Mees tuli haiglas allutada sunnile, kuna ta käitus väga imelikult. Mehe tegevuses avaldusid maniakaalsed tunnused. Mees uimastati ja viidi üle intensiivravi osakonda, et ta ei saaks endale ja teistele liiga teha. Mees oli psühhoosiga haiglas kokku 20 päeva.

Pärast tervenemist ütles mees, et enda arvates üritas ta arste abistada nii palju kui võimalik. Mees lisas, et ta hakkas arvama, et osa osa telesaatest, kus ta saadeti tulevikust tagasi ravisüsteemi päästma.

Arstid arvavad, et mehel avaldus koroona mõjul bipolaarne häire, aga seda diagnoosi talle ei pandud, vaid tema olukorda seosestati koroonaga. Ühe asjatundja väitel võib koroona mõjutada inimese immuunsüsteemi nii, et kahjustada saab aju ja avaldub mingi maania, nagu selle mehega juhtus.

Üha enam tuleb teateid selle kohta, et koroona mõjutab aju ning närvisüsteemi, üks viiteid sellele on inimeste lõhna- ja maitsemeele kadumine. Asja kohta on ilmunud ülevaade väljaandes BMJ Case Reports.

Covid-19 made man so delirious he confessed sex with men to his wife

The 41-year-old, treated in London, became ‘highly aroused’ and uninhibited The man had been sick with a cough and fever for 10 days before hospital He eventually had to be sectioned under the Mental Health Act The man recovered with antipsychotics after 20 days in hospital He described his experience

Kommentaarid
(Külastatud 726 korda, 1 külastust täna)