Esimesed uued pagulased saabusid Soome täna pealelõunal

Esimesed uued varjupaigataotlejad saabusid Vahemere äärest Soome täna kolmapäeva pealelõunal. Esimeses grupis on 24 ilma hooldajata 10-16-aastast last ja noorukit.

Esimene uus sats pagulasi saabus Kreekast ja nad on pärit peamiselt Afganistanist. Euroopa Liit andis enne seda teada, et Kreekast hakkasid pagulasi vastu võtma Soome ja Portugal. Kokku vahetab elukohta 49 last ja noort, vahendab Yle.

Kokku võtab Soome käesoleval aastal vastu 175 haavatavas olukorras olevat varjupaigataotlejat. Koroonaviiruse tõttu kontrollitakse saabujate tervist, muu hulgas tehakse koroonatest ja nad suunatakse kaks nädalat kestvasse karantiini.

Soome migratsiooniamet on valmistanud tulijatele ette ruumid Espoo, Kotka, Oravaineni ja Oulu vastuvõtukeskustes. Lisaks avatakse uus rühmakodu Sipoos. Laste ja noorte vastuvõtukeskused on väiksed ja kodused.

Järgmised satsid pagulasi tulevad Küproselt ja Maltalt. Küproselt saabub ligi 30 ja Maltalt ligi 26 varjupaigataotlejat.

Enamus alaealistest võetakse vastu Kreekast, kus valmistatakse ette juba teist saatmist, mis toimub paari nädala pärast. Praeguse seisuga pole Itaaliast inimesi tulemas.

Maahanmuuttovirasto vahvistaa: Ensimmäiset alaikäiset turvapaikanhakijat saapuivat Suomeen iltapäivällä

Ensimmäisessä ryhmässä Suomeen saapui 24 ilman huoltajaa olevaa 10-16-vuotiasta lasta ja nuorta. Maahanmuuttovirasto (Migri) kertoo, että Suomeen on keskiviikkona iltapäivällä vastaanotettu ensimmäinen ryhmä alaikäisiä turvapaikanhakijoita Kreikasta. Ensimmäisessä ryhmässä Suomeen saapui 24 ilman huoltajaa olevaa 10-16-vuotiasta lasta ja nuorta. Suurin osa heistä on kotoisin Afganistanista.

Kommentaarid
(Külastatud 517 korda, 1 külastust täna)