Erakordne lugu: taksojuht pussitas Helsingis klienti

Politsei kahtlustab, et taksojuht üritas neljapäeval tekkinud tüli käigus surmata klienti. Soome Taksoliidu juht ütles, et pole kunagi varem midagi sellist kuulnud.

Helsingi politsei teatas täna reedel, et ilma tunnusmärkideta takso juhti kahtlustatakse kliendi tapmise katses. Politsei info kohaselt oli taksojuht välismaalane ja ta pussitas Jakomäki rajoonis klienti, vahendab MTV.

Pussitamise ohvrit aga kahtlustatakse omakorda taksojuhi löömises. Taksoliidu juht Timo Koskinen ütles, et see on šokeeriv lugu ja hirmus asi ükskõik mis moel see juhtus. Tema väitel on olnud kuulda taksojuhtidega seotud vägivalla juhtumitest, aga mitte millestki sellisest.

Koskinen märkis, et kui juba taksojuht võtab tööle kaasa terariista, siis on midagi väga korrast ära. Tavaliselt juhtub nii, et vigastatakse taksojuhti, mitte vastupidi.

Võib aru saada, et kui taksojuhid töötavad öösiti ning kliendid on joobes, siis võib ette tulla igasuguseid asju, aga midagi säärast pole varem olnud.

Soome taksoturul on üldse viimasel ajal keeruline olukord. Seoses turu vabaks laskmisega on ilmunud välja väga palju omaette tegutsejaid, kelle üle kontroll puudub. Koskineni väitel on paar aastat kehtinud uus taksoseadus kahjustanud taksojuhtide usaldust. Seetõttu on klientide austus taksojuhtide suhtes vähenenud, ja vastupidi. Kui taksojuhti ei usaldata, siis tekib klientidel arusaam, et nad võivad taksojuhtidega käituda halvasti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,733 korda, 1 külastust täna)