Eesti kohus otsustas, et Soome riik võib lõpetada maskilepingu Tallinna iluettevõtja Tiina Jylhäga

Harju maakohtu hinnangul on Soome kriisivarude tagamise eest vastutaval varustuskindluskeskusel piisavalt alust tühistada Tallinnas iluteenindusega tegeleva ettevõtja Tiina Jylhäga aprillis sõlmitud leping Hiinast kaitsemaskide tarnimiseks, sest Jylhä ei suutnud kokkulepitud ajaks maske kohale toimetada.

Soome varustuskindluskeskus sõlmis Eestis elava  Soome ettevõtjaga koroonakriisi tippajal aprilli alguses viiemiljonilise lepingu, et Jylhä muretseb Hiinast hädavajalikke kaitsemaske, vahendab Ärileht.

Soomlased tegid Jylhä iluteeninduse firmale poole ulatuses ettemaksu, teine osa pidi tasutama kauba kohalesaabumisel. Luminori pank, kuhu 2,6 miljoni eurone ettemaks laekus aga külmutas firmale saabunud miljonid seoses kahtlustusega rahapesus.

Harju maakohtu esmaspäevast otsust on võimalik edasi kaevata kõrgema astme kohtusse.

Kommentaarid
(Külastatud 183 korda, 1 külastust täna)