Barcelona ligidal suur koroonapuhang, 400 000 inimest pandi karantiini

Kataloonias Barcelona ligidal Lleidas ja selle ümbruses Segrià maakonnas on tuvastatud suur koroonapuhang, mistõttu pandi 400 000 inimest alates tänasest laupäevast karantiini.

Kataloonia piirkondlik president Quim Torra ütles, et kellelgi pole võimalik karantiinis piirkonda siseneda ega sealt väljuda. Linnade vahel on liikumine piiratud. Erandeid tehakse vaid seoses tööga, vahendab Anadolu.

Lleidas elab 2019. aasta andmetel 431 183 inimest. Kataloonias on tuvastatud epideemia algusest 62 057 koroonaga nakatumist ja registreeritud 5673 koroonasurma.

Eile reedel tuvastati Hispaanias 276 uut koroonajuhtu, neist 60 olid Lleidas. Enamus nakatunutest arvatakse olevat marjakorjajatest hooajatöölised. Koroonapuhang on tuvastatud ühes kortermajas, hooldekodus ja kodutute varjupaigas.

Sotsiaalmeedias on avaldatud pildid teesulgudest Kataloonias.

Local lockdown in Catalonia due to virus outbreak

The government of Catalonia announced on Saturday that the county of Segria will be placed under lockdown to try to contain the spread of COVID-19. Residents were informed of the lockdown around an hour before the confinement which is due to come into effect at 12 p.m. local time (1000GMT).

Kommentaarid
(Külastatud 2,583 korda, 1 külastust täna)