Afgaanist isa ja tema kahte poega kahtlustatakse Rootsis 21-aastase noormehe surnuks pussitamises, afgaan sai väljasaatmise otsuse juba 8 aastat tagasi

Üle-eelmisel nädalal pussitati Rootsi põhjaosas Kirunas bussis surnuks 21-aastane noormees. Kahtlustatuna on kinni peetud afgaanist isa ja tema kaks alaealist poega.

Juhtum oli üle-eelmise nädala neljapäeva õhtul kella 21 ajal, kui 21-aastane noormees langes bussis vägivaldse rünnaku ohvriks. Kuriteos kahtlustatutena võeti kinni 47-aastane mees ja tema 15- ja 17-aastased pojad, vahendab Expressen.

47-aastase mehe väitel oli 21-aastane mees rünnanud ühte tema poega ja siis ära jooksnud. Isa ja üks poegadest jooksid järgi ja said mehe kätte. Rüseluse käigus oli 21-aastane mees saanud noaga surmavalt haavata. Isa sai samuti vigastada. Juhtum olin vahetult peale seda, kui buss peatusest väljus.

Nüüd peab uurimine välja selgitama, mis täpselt juhtus ja kelle käes oli nuga. Isa on väitnud, et tegemist oli enesekaitsega ja eesmärk polnud tappa. Isa oli tahtnud kaitsta ennast ja oma poegi.

Afgaani päritolu isa taotles Rootsis varjupaika 2012. aasta jaanuaris, aga sai sama aasta märtsikuus eitava vastuse. Ta vaidlustas otsuse, kuna pöördus väidetavalt ristiusku. Mehe taotlus rahuldati ja ta sai püsiva elamisloa Rootsis 2015. aastal. Ta on Rootsis elades töötanud poes.

Juunikuu lõpus esitati isa vastu süüdistus seksuaalkuriteos kahe alla 15-aastase tüdruku peal. Kuriteod olid pandud toime mehe kodus aastatel 2015 ja 2016, aga kuriteoteated tehti hiljem. Samal päeval, kui oli pussitamine bussis, oli isa ähvardanud üht meest, kelle peale ta oli armukade. Mees end milleski süüdi ei tunnista.

Uppgifter: Pappa och två söner gick till attack på bussen – högg offer med kniv

Det var vid 21-tiden på onsdagskvällen som polisen larmades om ett bråk ombord på en buss i Kiruna. “Ett grovt brott har skett på bussen.”, konstaterade polisen, som är fortsatt förtegen om händelsen. Under natten bekräftades att en person avlidit, och att en förundersökning inletts om mord alternativt dråp.

Kommentaarid
(Külastatud 267 korda, 1 külastust täna)