Venemaal algas 7-päevane hääletus, et võimaldada Putinil olla võimul kuni aastani 2036

Venemaal algas 7-päevane maraton-rahvahääletus uue põhiseaduse osas, mis võimaldab president Vladimir Putinil olla võimul kuni aastani 2036.

Hääletuse tulemus annab praegu 67-aastasele presidendile veel kaks 6-aastast perioodi, millega lüüakse Jossif Stalini rekord olla võimul 30 aastat, vahendab Daily Mail.

Endine KGB töötaja on olnud võimul peaministri ja presidendina alates 1999. aastast. Putin ise tunnistas, et pole veel otsustanud, kas kandideerib veel presidendiks. Kriitikute väitel tahab Putin olla võimul kuni surmani nagu Lenid Brežnev.

Põhiseaduse muudatused on juba heaks kiitnud Venemaa Riigiduuma, samuti ülemkohus. Samuti on muudatused kinnitanud president Vladimir Putin. Putin ütles, et on veendunud, et enamus venelasi toetab muudatusi.

Avaliku arvamuse küsitluste järgi hääletab 44 protsenti „jah” ja 32 protsenti „ei”, aga eitajatest läheb hääletama ainult 25 protsenti.

Russians vote on reforms that give Putin power until 2036

Critics of the Russian president say his referendum is a constitutional coup If victorious, Putin will be able to remain in power for another two six-year stints Former KGB man has held the reins as either president or PM minister since 1999 He has been in power longer than any Russian or Soviet leader since Josef Stalin Russians today began a marathon seven-day vote on constitutional reforms that will allow Vladimir Putin to stay in power until 2036.

Kommentaarid
(Külastatud 313 korda, 1 külastust täna)