Värske uuring: suitsetamine aitab koroonaga nakatumist ära hoida

Nii nagu mitmed varasemad uuringud näitab ka värske Iisraelis läbi viidud uuring, et suitsetamine aitab koroonaviirusega nakatumist ära hoida.

Uuring viitab ühtlasi võimalusele, et nikotiin on võimalik ravim COVID-19 vastu. Varem on samadele tulemustele jõudnud uuringud Prantsusmaal, Hiinas ja Itaalias, kuigi üks Briti uuring näitas vastupidist, vahendab Jerusalem Post.

Iisraelis võeti vaatluse alla 3 miljoni patsiendi andmed ja selle põhjal on suitsetajatel oht haigestuda COVID-19-ga poole väiksem kui mittesuitsetajatel. 3 miljonist täiskasvanud patsiendist olid testitud viiruse suhtes 114 545 ja 4 protsendil neist tuvastati koroonaviirus. Nakatunutest ainult 9,8 protsenti olid suitsetajad, samas kui Iisraelis suitsetab 19 protsenti elanikkonnast.

Kasu on ka sellest, kui inimene on olnud varem suitsetaja, kuna nakatunutest ainult 11,7 protsenti olid endised suitsetajad, kui kogu elanikkonnast on endisi suitsetajaid 13,9 protsenti. Uuringu tulemuste põhjal on endistel suitsetajatel 19 protsenti väiksem oht koroonaga nakatuda kui mittesuitsetajatel.

Uuringust ei tulnud välja, et suitsetamine oleks kuidagi haiguse kulgu raskendanud. Vastupidi, uuringust tuli välja, et suitsetamisel on haiguse vastu kaitsev mõju.

Selle uuringu tulemused lähevad kokku varasema Prantsuse uuringuga, mis viidi läbi Pariisis ja millest selgus, et COVID-19 patsientidest olid suitsetajad ainult 4,4 protsenti, samas kui Prantsusmaal suitsetab 25,4 protsenti inimestest. Sellest uuringust tuli välja, et suitsetajatel on 80 protsenti väiksem tõenäosus saada COVID-19 raske vorm. Uuringust tuli välja, et nikotiin takistab viirusel organismi jõudmast.

Paljude teadlaste ja arstide arvates võib nikotiin olla ravim koroona vastu, mistõttu on patsientidele hakatud määrama nikotiiniplaastreid, et jälgida, kas see aitab ära hoida koroonahaiguse rasket vormi. Hüpoteesi kohaselt mõjutab nikotiin inimese immuunsüsteemi selliselt, et see aitab ära hoida koroonahaigusega seotud ägedat immuunreaktsiooni ehk nn tsütokiinitormi.

Nikotiini mõju võib seletada ka seda, miks paljudel suitsetajatel muutuvad haiglas vaevused järsult raskemaks, kuna haiglas nad enam nikotiini ei saa. Seda puudust saab leevendada haiglas nikotiiniplaastritega.

More studies point to nicotine as a potential therapeutic for COVID-19

Smoking may offer some protection against the coronavirus, an Israeli study has found. The results support recent similar findings by researchers in France, China and Italy, although a British study has found the opposite.

Kommentaarid
(Külastatud 1,669 korda, 1 külastust täna)