Värske uuring: koroona antikehad kaovad organismist 6 nädalaga

Värske Hiinas läbi viidud uuring näitab, et koroonaviiruse antikehad kaovad organismist juba nii ruttu kui 6 nädalaga.

Teadusajakirjas Nature avaldatud uuringust tuleb välja, et koroonaviiruse antikehade tase kukub organismis järsult 2-3 kuud pärast haiguse läbipõdemist. Uuringus võeti vaatluse alla 37 koroonaviiruse haigusnähtudega patsienti ja 37 ilma haigusnähtudeta patsienti, vahendab Daily Mail.

Kuigi uuring oli väike, tõstatab see küsimusi uue koroonaviiruse vastu saadava immuunsuse osas. Uuring seab kahtluse alla nn immuniseerimispassi vajaduse ja toetab meetmeid nagu sotsiaalne distantseerumine ning riskigruppide kaitse, väidavad uuringu läbi viinud Chongqingi meditsiiniülikooli teadlased.

Uuringust tuli välja, et nii haigusnähtudega kui ilma nendeta koroonapatsientide antikehade tase langes paari kuuga 70 protsendi võrra. Varem lootsid teadlased, et uue koroonaviiruse SARS-CoV-2 antikehad püsivad organismis vähemalt ühe aasta nagu see oli koroona sugulaste SARS-i ja MERS-i puhul. Kahjuks värske uuring seda ei näidanud.

Uuringust tuleb välja, et isikud, kes said koroona märtsikuus, võivad nüüd uuesti nakatuda. Samas ei välista teadlased, et organismis on rakke, mis mäletavad koroonaviirust ja seetõttu aitavad leevendada uue nakatumise puhul haiguse nähtusid.

Antibody levels in COVID-19 may decline within 3 months, study finds

Researchers at Chongqing Medical studied 37 symptomatic coronavirus patients and 37 symptomatic patients They found that more than 90% in both groups had sharp declines in their antibody levels within two to three months Neutralizing antibody levels fell by 11.7 in symptomatic people and 8.3 percent in asymptomatic people Some saw declines in protection in as little as six weeks Here’s how to help people impacted by Covid-19 Immunity to coronavirus may last for as little as six weeks, new research from China suggests.

Kommentaarid
(Külastatud 555 korda, 1 külastust täna)