Värske uuring: Hiina tegelik koroonasurmade arv on vähemalt 14 korda suurem kui näitavad ametlikud numbrid

Hiina on seni teatanud vaid 4634 koroonasurmast, kuigi riik oli koroonaviiruse epitsenter. USA teadlased aga selgitasid välja, et Hiinas pandi koroonakriisi ajal krematooriumid tööle ööpäevaringselt, kuigi need olid varem töötanud ainult 4 tundi päevas. Teadlaste arvates on Hiina tegelik koroonasurmade arv ametlikust vähemalt 14 korda suurem.

Teadlaste arvates põletati ainuüksi Wuhanis iga päev 800-2000 surnukeha veebruari teisel nädalal ehk ajal, mil Hiina ametlik koroonasurmade number oli 700, vahendab Daily Mail.

Teated selle kohta, et kõik Wuhani 86 krematooriumi pandi tööle ööpäevaringselt paneb kahtlema ametlikult esitatud koroonasurmade arvus, mida on mõnisada. Wuhani matusebürood tellisid tuhandeid urne ja uuringu järgi oli Wuhanis 23. märtsiks surnud juba vähemalt 36 000 inimest. Ametlik number oli siis terve Hiina kohta 2524.

Hiina ametliku info kohaselt oli riigis kokku 83 265 koroonaga nakatunut ja 4634 koroonasurma. 98 protsenti surmajuhtumitest oli ametlikel andmetel Hubei provintsis, mille pealinn on Wuhan.

Uuringust tuleb välja, et Hiina pole olnud läbipaistev oma andmete esitamisel. Maailma Terviseorganisatsiooni WHO-d omakorda süüdistatakse selles, et Hiinat ei survestata piisavalt õigeid andmeid esitama.

Wuhani krematooriumi uuringu viisid läbi Washingtoni ülikool, Ohio riiklik ülikool and telekomifirma AT&T.

China’s real coronavirus death toll ‘could be TEN TIMES higher’

Researchers said more than 35,000 people could have died in Wuhan alone China has recorded 4,634 Covid-19 deaths despite being pandemic ground zero A study found crematoriums upgraded from working four hours a day to 24/7 Enough urns were shipped to Wuhan to cope with all of China’s Covid-19 victims Here’s how to help people impacted by Covid-19 China’s real coronavirus death toll could be 14 times higher than official statistics show, a study has claimed.

Kommentaarid
(Külastatud 1,117 korda, 1 külastust täna)