Vantaal alustas autokino, mis on üllatavalt populaarne

Soomes on kinod veel suletud ja Vantaa lennujaama juures LentoPysäköinti parklas alustas eile, 1. juunil tegevust drive-in autokino, mis on üllatavalt populaarne.

Kino taheti juba varem näidata, aga asi takerdus bürokraatia taha – ürituste keeld laienes ka autokinole. Nüüd aga tehti Vantaa linnavalitsuse eestvõttel asi ära ja kokku toimub 10 kinoseanssi, vahendab Yle.

Alates eilsest esmaspäevast leevendati Soomes piiranguid, mis võimaldas autokino näidata. Samasugust autokino tahetakse näidata ka Tamperes.

Vantaa autokino on vaatajatele tasuta, aga koht tuleb eelnevalt broneerida. Asi oli väga populaarne, sest kõik 10 seanssi broneeri ära mõne tunniga. Seda ei uskunud keegi.

Idee tuli kohalikult parklapidajalt, kes küsis, kas linn tahab koostööd teha. Linn läks asjaga kaasa. Kokku on ühel seansil 80 autot. Kui igas autos on vähemalt 2 vaatajat, tuleb 10 seansiga kokku 1600 vaatajat.

Pilti näidatakse suurelt ekraanilt, heli tuleb autosse raadio kaudu. Kõigil seanssidel näidatakse Tuukka Temoneni filmi Aika jonka sain (Aeg, mille sain). Film sai valmis vahetult enne koroonakriisi. Paljud pole seda filmi kinodes näinud.

Vantaa linnale läheb 10 seanssi maksma kokku 30 000 eurot. Sama summa oleks kulunud ühe Vantaa päevade kontserdi peale, mis jäeti ära.

Vantaa linn kavandab augustikuusse veel sarnast asja, aga siis näidatakse vabaõhukino mitte autoparklas, vaid pargis ja osaleda saavad ratturid ning jalakäijad. Ka need seansid on osavõtjatele tasuta. Maksimaalselt saab korraga üht seanssi vaadata 500 inimest.

Tältä näyttää, kun kymmenet autoilijat saapuvat yömyöhällä katsomaan elokuvaa lentokentän kupeeseen – Vantaalla keksittiin idea, jonka suosio yllätti

Drive-in-näytöksiä järjestetään vantaalaisella pysäköintialueella kaikkiaan kymmenen. Myöhään maanantai-iltana se viimein tapahtui: aito drive-in-näytös Amerikan malliin Helsinki-Vantaan kupeessa sijaitsevalla pysäköintialueella. Ennen elokuvanäytöstä puhelimitse tavoitettu Vantaan kaupungin kulttuuripäällikkö Reeli Karimäki oli alkavasta illasta innoissaan. – Ajattelimme, että aloitetaan kesä nyt tällä tavalla. Kesä tulee, ja koronasta selvitään.

Kommentaarid
(Külastatud 277 korda, 1 külastust täna)