Uuring: Soome reovees on koroonaviiruse jälgi, aga joogivees koroonaohtu ei ole

Helsingi ja Turu reoveest on leitud koroonaviiruse jälgi, aga joogivees koroonaohtu ei ole, selgus uuringust.

Tamperes, Kuopios ja Oulus reoveest koroona jälgi ei leitud. Andmed põhinevad 24-25. mail võetud proovidel, vahendab MTV.

Terviseameti andmetel näitavad uuringu tulemused seda, et viirus on Soomes vaibumas. Varasematest uuringutest mujal maailmas on tulnud välja, et reovee proovide alusel on võimalik prognoosida koroonaviiruse levikut ühiskonnas. Hollandi ja USA uuringutest on tulnud välja, et viirus jõuab reovette nädal enne kui nakatumised hakkavad tulema välja testide tulemustes. Seetõttu saab reovee põhjal hinnata viiruse arengut.

Soomes näitas reovee uuring sama, mis on selgunud ka mujal maailmas, et seal, kus on viirust rohkem, on seda rohkem ka reovees.

Terviseameti andmetel Soome joogivees koroonaohtu ei ole. Koroonaviirus eriti kaua keskkonnas nakatumisvõimeline ei ole. Puhtas joogivees ja basseinides, kus kasutatakse kloori, seal koroonaohtu ei ole.

Kommentaarid
(Külastatud 205 korda, 1 külastust täna)