Uuring: koroonakarantiin päästis Euroopas 3,1 miljoni inimese elu

Euroopas kehtestatud koroonakarantiin oli värske uuringu kohaselt edulugu, mis päästis 3,1 miljoni inimese elu.

Imperial College’i ülikooli uuringu kohaselt ei suletud Euroopat COVID-19 tõttu ilmaasjata. Karantiin päästis uuringu kohaselt vähemalt 3,1 miljoni inimese elu.

Esmaspäeval teadusajakirjas Nature avaldatud uuring võttis vaatluse alla 11 Euroopa riigi, sealhulgas Austria, Taani, Belgia, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Norra, Rootsi, Šveitsi ja Suurbritannia koroonapiirangud kuni maikuu alguseni. Sel perioodil suri neis riikides ligi 130 000 inimest. Koroonaga nakatunuid oli neis riikides 12-15 miljonit.

Uuringu tulemused näitavad, et ilma mingite piiranguteta nagu koolide sulgemine või karantiinide kehtestamine oleks surnuid olnud palju enam. Piirangute ajal langes nakatumiste arv määrani, mil nakatumisi oli võimalik kontrollida.

Teadlased kasutasid haigusemudelisimulatsiooni, et välja arvutada, kui palju oleks olnud surnuid ilma piiranguteta.

Lockdown and school closures in Europe may have prevented 3.1m deaths | Imperial News | Imperial College London

Large-scale lockdowns and other non-pharmaceutical interventions in Europe have been successful in reducing the transmission levels of SARS-CoV-2. This is the conclusion of a modelling study from Imperial College London scientists, published online in Nature today, which suggests lockdown measures have been sufficient to control the growth of the epidemic.

Kommentaarid
(Külastatud 219 korda, 1 külastust täna)