Uuring: koroona kahjustab meeste munandeid

Koroonaviirus kahjustab meeste munandeid salapärasel moel ilma, et viirus ise munanditesse jõuaks. Sellisele järeldusele jõudsid Hiinas Tuftsi ülikooli ja Gongii meditsiinikooli teadlased.

Teadlased ei leidnud eriti viirust meeste munandites, aga tuvastasid kahju, mida viirus saab munanditele teha, vahendab Daily Mail.

Kõige suuremat kahju teeb viirus munandites spermat tootvatele rakkudele. Rakud saavad kahjustada ja nende kuju muutub. Teadlased on nüüd mures, et viirus mõjutab meeste viljakust ning võib põhjustada viljatust, kirjutavad teadlased teadusajakirjas European Eurology.

Teadlased uurivad praegu, kas koroonaviirus võib levida sugulisel teel. Siiani pole viirust leitud seemnevedelikus ega tupevedelikes. Kuivõrd aga meeste munandites on samalaadsed rakud, mis võimaldavad viirusel rünnata kopsusid, soovitatakse meestel hoiduda sperma doonorlusest.

Mõnede uuringute järgi võivad meeste munandid käituda koguni kui viiruse hoidlad. 12 koroonaviiruse tagajärjel surnud mehe lahkamine näitas, et ühel neist oli munandites viirust. Sellel mehel oli viirust ka kopsus, neerudes ja põrnas. Lisaks tuli välja, et munandid olid põletikulised ja viirus oli kahjustanud munandite võimet seemnerakke toota.

Kuigi viirust ei leitud seemnerakke tootvates munandi osades, siis olid need rakud saanud viirusega seoses kahjustada. See kahjustus võis olla seotud steroidide manustamise, palaviku, hapnikupuuduse või mõne muu nakkusega. Vaatamata viiruse puudumisele meeste munandites muretsevad teadlased, et viirus võib kahjustada meeste viljakust isegi siis, kui mehed haigusest tervenevad.

Coronavirus can damage men’s fertility by harming sperm-making cells

Researchers examined the testicular tissue of 2 men who died of coronavirus Only one of the 12 showed signs of virus in their testes, and the lung tissue of 10 out of 12 was positive for COVID-19 Although there were no signs of virus in their testes, cells involved in sperm production showed signs of damage and swelling that could impair fertility Here’s how to help people impacted by Covid-19 Coronavirus may damage the testicles, even if it doesn’t directly infect them, a new study suggests.

Kommentaarid
(Külastatud 599 korda, 1 külastust täna)