USA-s käib lahing Valge Maja pärast, üle 50 julgeolekuteenistuse töötaja on saanud vigastada

USA-s on mässajad tungimas presidendi residentsi Valgesse Majja ning üle 50 julgeolekuteenistuse töötaja on kokkupõrgetes mässajatega saanud vigastada.

Kaos valitseb enam kui 140 linnas USA-s pärast seda, kui mässud on kestnud nüüd juba kuuendat päeva järjest. Mässud said alguse pärast seda, kui eelmisel esmaspäeval suri politsei poolt kinni võetud mustanahaline mees George Floyd. Ligi 40 linnas on kehtestatud komandanditund, aga sellest ei peeta kinni. USA 26 osariigis on saadetud korda looma üle 5000 sõjaväelase, vahendab Fox News.

Suuremad keskused, kus valitseb mäsu ja kaos on New York, Kalifornia osariik, Philadelphia ja Boston. Eilse pühapäevase seisuga oli vahistatud üle 4100 inimese. See aga pole peatanud inimesi, kes loobivad hoonete ja autode pihta süütepudeleid.

Tegemist on suurimate rahutustega USA-s alates 1968. aastast, mil tapeti Dr. Martin Luther King Jr. Sõjaväge pole USA-s nii suures ulatuses kasutatud alates kodusõja aegadest 160 aastat tagasi.

Rahutustes on saanud surma vähemalt 5 inimest.

Secret Service took Trump to underground White House bunker amid George Floyd protests, official says

The Secret Service took President Trump to the White House’s underground bunker as protests over the in-custody death of George Floyd intensified Friday night outside the complex, a senior administration official confirmed to Fox News. “Wasn’t long. But he went,” the official said Sunday. The White House declined to comment.

Kommentaarid
(Külastatud 4,230 korda, 1 külastust täna)