Teadlaste väitel on D-vitamiin tõhus ja odav vahend koroona vastu

Teadlased on välja selgitanud, et D-vitamiini lisand on tõhus ja odav vahend koroona vastu. D-vitamiini puudus on aga koroona ohutegur.

Brüsseli Free University teadlased tegid värske uuringuga kindlaks, et D-vitamiini puudusega meeste puhul on koroonaga haiglasse sattumine viiendiku võrra tõenäolisem. Varasemates uuringutes on leitud sarnaseid seoseid koroona ja D-vitamiiniga, vahendab Daily Mail.

Hiljutisest Indoneesia uuringust tuli välja, et 99 protsenti D-vitamiini puudusega haiglasse sattunud koroonapatsientidest surid. D-vitamiini normaalse tasemega koroonapatsientide hulgas oli suremus vaid 4,1 protsenti.

Tumeda nahavärviga inimestel on vaja rohkem päikest, et saada vajalik kogus D-vitamiini.  Vanemad inimesed on suuremas ohus, sest nende organism toodab vähem D-vitamiini. Üle maailma elab D-vitamiini puuduses hinnanguliselt miljard inimest.

Teadlased kardavad, et karantiinid ja sisetingimustes elamine vähendab veelgi inimeste D-vitamiini taset. Inimese organism toodab D-vitamiini kokkupuutel päiksevalgusega B-ultraviolettkiirguse toimel. D-vitamiini on ka munades, punases lihas, lisanditega võileivamääretes ja täispiimas. Liiga suurtes kogustes D-vitamiini tarvitamine võib põhjustada luuvalu ja neerukive.

Lapsed alates 1. eluaastast ja täiskasvanud vajavad 10 mikrogrammi D-vitamiini päevas, imikud 8,5-10 mikrogrammi.

Vitamin D deficiency is a risk factor for severe COVID-19, study finds

Men were a fifth more likely to fall very unwell with Covid, Belgian study found Scientists said supplementing vitamin could be ’inexpensive mitigation strategy’ Methods of Brussels Free University study questioned by independent scientists But follows growing body of research pointing to link sun vitamin and Covid link Here’s how to help people impacted by Covid-19 Dishing out vitamin D supplements may be a cheap and safe way to fight the Covid-19 pandemic, researchers have claimed.

Kommentaarid
(Külastatud 637 korda, 1 külastust täna)