Teadlased uurivad võimalust ravida koroonat soolaga

Šotimaa Edinburghi ülikooli teadlased uurivad võimalust ravida koroonaviiruse haigust COVID-19 tavalise meresoolaga. Varasemad uuringud on näidanud, et soolalahusega kurgu kuristamine aitab leevendada viiruste haigusnähtusid ja lühendada haigust.

Teadlaste väitel on varem viiruseid ja külmetusi ravitud soolveega kurku kuristades. Nüüd tahetakse koroonapatsientide peal välja selgitada, kas see aitab ka koroona vastu, kuna see on samasugune hingamisteede haigus, vahendab Daily Mail.

Edinburghi ülikool värbab vabatahtlikke katsealuseid, et välja selgitada, kas soolvesi aitab suurendada koroona puhul organismi vastupanu viirusele. Seni on leebete haigusnähtude puhul soovitatud koroonapatsientidel kasutada paratsetamooli või ibuprofeeni. Raskete koroonajuhtumite puhul kasutatakse hormoonpreparaati deksametasoon või Ebola-ravimit remdesiviir. Neist kumbki ei taga aga tervenemist.

Nüüd uurivad Edinburghi teadlased, kas ja kuidas aitab selline odav ravimeetod nagu soolalahus kergete haigusnähtude puhul tagada, et haigus ei ägeneks. Varasem Edinburghi ülikooli uuring näitas, et soolalahusega kurgu kuristamine aitas leevendada viirushaiguste ja külmetuse haigusnähtusid. Arvatakse, et soolalahus aitab ka koroonaviiruse puhul. Sool aitab organismil moodustada hüpokloorhapet, mida leidub pesuvalgendites ja mis tapab viiruseid.

Soola kasutamine on raviks väga lihtne, vaja on vaid soola, vett ja oskust kuristada. Kui sellest on abi, võib see olla odav ja lihtne viis koroona haigusnähtusid leevendada.

Could SALT WATER fight Covid-19? Sottish scientists begin trial

University of Edinburgh will study gargling saline in real Covid-19 patients A past study found it cut the length of a routine cough or cold by two days Scientists are recruiting adults in Scotland who have the coronavirus Click here for more information about signing up for the trial Here’s how to help people impacted by Covid-19 Salt water could treat Covid-19, according to scientists who will test whether the unusual remedy actually works.

Kommentaarid
(Külastatud 885 korda, 1 külastust täna)