Täna algas taas soomlaste tung Eestisse

Eesti avas tänasest, 1. juunist piirid Soome turistidele, mis tähendab, et soomlased saavad vabalt Eestisse sõita. Eestist saab vabalt liikuda ka Lätti ja Leetu.

Soomlasi veel eriti palju laevadel polnud. Suuremat sõitlemist takistab asjaolu, et Eestist Soome naastes tuleb olla kaks nädalat vabatahtlikus karantiinis. Sellele vaatamata sõitis Eestisse hulga soomlasi ning laevafirmad on graafikuid tihendanud. Täna esmaspäeval oli Helsingist Tallinna 10 väljumist, vahendab Helsingin Sanomat.

Laevas ja sadamas tuleb hoida ohutut distantsi, nagu Eesti võimud on ette kirjutanud. Esimesed laevast väljunud soomlased rääkisid, et kavatsevad reisida Eestis ja võibolla ka Lätis. Osa võtsid suuna kohe SuperAlko poe suunas, kuna Soomest pole saanud Eestisse tulla alkoholi järele alates 17. märtsist, mil Eestis piiri sulges.

Eesti kehtestas märtsikuus eriolukorra ja piirangud enne Soomet ning Eestis on viirusest jagu saadud ka varem kui Soomes, mistõttu on võimalik piirid avada. Eestis on uusi nakatumisi vähem kui Soomes ka rahvaarvu arvestades.

Eesti leevendas tänasest ka piiranguid. Alkoholi tohib baarides müüa peale kella 22. Veekeskused ja kasiinod on taas avatud. Ainult ööklubid on kinni. Siseruumides palutakse järgida 2+2 reeglit, mis tähendab tuleb käia paarikaupa ja hoida teistest 2 meetri kaugusele.

Eestis karantiinis olema ei pea, aga piiri peal on jätkuvalt passikontroll kuni 14. juunini.

Kommentaarid
(Külastatud 643 korda, 1 külastust täna)