Suur uuring: koroona antikehade test töötab täpselt ainult 3-4 nädalat pärast haigestumist

Koroonaviiruse antikehade test annab täpse tulemuse ainult 3-4 nädalat peale haigestumist. Kui teha test valel ajal, siis õiget tulemust pole, selgub värskest uuringust.

Inglise Cochrane’i instituudi ja Birminghami ülikooli uuringust tuli välja, et nimetatud ajaperioodist väljaspool langeb testide täpsus alla 70 protsendi. Ühtlasi pole teada, kas test töötab patsientide peal, kes pole koroonaga haiglas olnud, vahendab Daily Mail.

Antikehade testid tehakse inimese vereproovide põhjal. Antikehade testidega tahetakse kindlaks teha, kui paljud inimesed on koroona läbi põdenud, aga seni on testide tulemused olnud väga ebatäpsed.

Covid-19 antibody tests ‘unreliable if used at the wrong time’

Research found accuracy was below around 70 per cent within two weeks And there is not enough data to work out how well tests work after five weeks Experts said it is also not clear if the tests will work on non-hospital patients One scientist said tests are not good enough to be used outside of hospitals Coronavirus antibody tests are only known to be accurate between three and four weeks after someone has had Covid-19, a scientific review has found.

Kommentaarid
(Külastatud 817 korda, 1 külastust täna)