Soomes valmistatakse ette seadust, mis võimaldaks koolides kaugõpet ka sügisel

Soomes valmistatakse ette seadust, mis võimaldaks vanematel sügisel laps kaugõppele jätta, aga paljud rahvasaadikud on sellele vastu.

Kõige rohkem on nakatumisi Helsingis ja Uusimaal ning seal tuvastati nakatumisi ka peale koolide avamist ja enne suvepuhkust. Enamus Helsingi ja Uusimaa rahvasaadikutest aga ei toeta mõtet, et vanemad võiks koroonaohu korral lapse koju kaugõppele jätta, vahendab Yle.

Küsitlusele vastanud saadikutest 16 arvas, et lapsi ei tohiks kaugõppele jätta, 9 pooldas vanematele valikuvõimaluse andmist ja 11 ei osanud vastata.

Praegu valmistab Soome haridus- ja kultuuriministeerium kiirkorras ette seadusemuudatust, mis võimaldaks lapse vajadusel kaugõppele jätta.

Kaugõppe vastased põhjendavad seda võrdõiguslikkusega. Samuti ei saa õpetajatelt nõuda, et nad samaaegselt pakuks kontakt- ja kaugõpet. Märgiti, et lapse arengule on vajalik kontakt õpetaja ja teiste õpilastega. Lisati, et kõigil lastel ei suudeta kodus pakkuda kaugõppe jaoks vajalikku tuge.

Põlissoomlased aga pooldavad valikuvõimalust kontakt- ja kaugõppe vahel. Näiteks oleks see hea variant haigetele, aga samuti koolikiustud lastele. Märgiti ka seda, et koolid avati Soomes enne suvepuhkust kaheks nädalaks sotsiaalpoliitilistel, mitte pedagoogilistel põhjustel ja epideemia piirkondades polnud see mõistlik. Kaugõppe võimalus võimaldaks omavalitsustel õpet korraldada paindlikult lähtuvalt koroona levikust.

Pitäisikö perheen itse saada valita, onko lapsi etä- vai lähiopetuksessa? Näin Suomen koronapesäkkeen kansanedustajien äänet jakautuvat

Parhaillaan valmistellaan lakia, joka mahdollistaisi etäopetuksen myös syksyllä. Yle kysyi Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajien kantaa asiaan. Iso osa Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien kansanedustajista suhtautuu kielteisesti siihen, että koululaisten vanhemmilla pitäisi olla syksyllä mahdollisuus valita etä- ja lähiopetuksen välillä.

Kommentaarid
(Külastatud 341 korda, 1 külastust täna)