Soomes tõotab tulla ajaloo üks soojemaid juunisid – viimati oli nii soe 1961. aastal

Soomes tõotab käesoleval aastal tulla ajaloo üks soojemaid juunisid. Viimati oli nii soe ilm juunikuus 1961. aastal, kui Juri Gagarin kosmosesse lendas ja pärast seda Soomet külastas.

Tuleval nädalal on Soomes oodata üle 30 kraadi sooja. Õhutemperatuur tõuseb nädala jooksul. Kolmapäeval tuleb 30 klraadi, nädala lõpus 31 ja 32 kraadi, vahendab Yle.

Soomes on keskmine temperatuur olnud käesoleval kuul juba nüüd 6 kraadi kõrgem kui tavapäraselt. Soome põhjaosas on olnud tavapärasest 4 kraadi soojem. Üle 25 kraadi on olnud tänavu juunikuus igal pool Soomes, välja arvatud päris põhjas. Üle 25 kraadi on juunis olnud 13 päeval, järgmisel nädalal peaks tulema veel 7 päeva lisaks.

Ainult Soome päris põhjaosas on ilm jahedam, aga sealgi on sooja 20 kraadi. Lisaks kuumusele on ilm väga niiske, mis põhjustab äikest ja muudab kuuma raskemini talutavaks. Soomes võib tulla eeloleval nädalal ka troopilisi öid, mil õhutemperatuur ei lange ööselgi alla 20 kraadi. Vihma sajab Lapimaa põhjaosas.

Soome meteoroloogid hoiatavad ultraviolettkiirguse kõrge taseme eest. See tähendab, et päikse eest peab end kaitsma. Kuumuse puhul on vaja tarbida vedelikku, kanda peakatet ja hankida vajadusel ventilaator.

Huh huh! Kesäkuusta voi tulla maamme mittaushistorian läkähdyttävin – näin kuuma oli viimeksi silloin, kun Juri Gagarin kävi Suomessa

Näin kuumaa kesäkuuta ei ole ollut sitten vuoden 1961. Lämpötilat nousevat ensi viikolla jopa yli 30 asteeseen. Suomen kesä saattaa alkaa historiallisilla ennätyshelteillä. Kuluva kesäkuu on jo nähdyn sekä ennusteiden perusteella lähestymässä mittaushistorian kuuminta kesäkuuta. Enää ollaan asteen päässä vuoden 1961 kesäkuusta, joka pitää kärkipaikkaa.

Kommentaarid
(Külastatud 298 korda, 1 külastust täna)