Soomes said ühel naistepäeva kontserdil ligi 100 inimest koroonaviiruse nakkuse

Soomes oli üks suuremaid koroonaga nakatumise põhjustajaid naistepäeva kontsert Helsingis 8. märtsil. Seal nakatus palju enam inimesi kui algul arvatud.

Terviseameti andmetel oli nakatunuid nii esinejate kui pealtvaatajate hulgas ja nende arv on saja ringis. Lisaks kontserdile toimusid veel teisesed nakatumised nende kaudu, kes kontserdil nakkuse said. Nende uute nakatumiste arvu on kokku raske öelda, aga see on tugevalt üle saja, vahendab MTV.

Seega oli naistepäeva kontsert Helsingis üks suuremaid koroonaga nakatumiste põhjustajaid Soomes. See näitas ühtlasi, et sellised kultuuriüritused võivad kaasa tuua nakatumisi nii esinejate kui publiku hulgas. Ühtlasi sunnib see mõtlema, kuidas korraldada kultuuriüritusi nii, et inimesed poleks ohustatud.

Hea uudis on see, et välitingimustes levib viirus ligi 20 korda kehvemini kui siseruumides. Soomes on ühtlasi tuvastatud, et koroonaviirus levib klastritena. See tähendab, et on üks nakataja, kes nakatab mitmeid lähedasi ning lähedased levitavad viirust omakorda edasi.

Praegu on üks nakatumiste klaster tuvastatud Ahvenamaal ja sinna on viirus jõudnud ilmselt Rootsist. Ahvenamaa ja Rootsi vahel on palju liikumist, inimesed käivad teineteisel külas. Arvestades Rootsi suurt nakatumiste hulka on tõenäoline haiguse levik sealt Ahvenamaale.

Koroonaviiruse test on tehtud ligi 200 000 soomlasele. Kinnitatud nakatumisi on tuvastatud 7064, kellest üle 6400 on tervenenud. Surmajuhtumeid on 325.

Soome terviseameti nakkushaiguste peaarst Hanna Nohynek ütles, et üha enam leiab kinnitamist asjaolu, et nakkus levib ka haigusnähtudeta inimeste kaudu. Seetõttu on oluline hoida distantsi, isegi siis, kui inimene on pealtnäha terve.

Kommentaarid
(Külastatud 1,462 korda, 1 külastust täna)