Soomes rünnati ühte välismaalase perepoega ja tema autot

Lõuna-Pohjanmaal Teuvas oli ööl vastu laupäeva vahejuhtum, kus peksti läbi üks 18-aastane välismaalase taustaga noormees ning rikuti ära tema auto.

Kristiinankaupunkis elav noormees tahtis minna koos sõpradega Teuvasse suvilasse. Seal aga puhkes peoliste vahel tüli, millega seoses peksti välismaalase taustaga noormeest. Asja uurib politsei, vahendab Iltalehti.

Noormees ise rääkis, et temaga hakati suvila piirkonnas tüli norima, mistõttu otsustas ta sealt lahkuda, aga tahtis sõbrad suvilasse ära viia. Suvilas olid tülinorijad juba ees, mistõttu noormees lasi sõbrad välja, aga ise ei tulnud autost välja ja sõitis minema. Teised hakkasid teda jälitama ja peatasid auto kitsal suvilateel. Helistati politseisse, aga politseil võttis tulek aega.

Noormehele tuli kallale mitu isikut, kes hakkasid teda peksma. Noormehel hakkas hirm, kuna tema arvates oli tegemist rassistlikku laadi rünnakuga. Tema peks lõpetati alles siis, kui ta jäi liikumatult maha lebama. Noormees kahtlustab, et peksjad arvasid, et ta on surnud. Kui politsei saabus, põgenesid peksjad ära.

Pohjanmaa politsei teatel võeti sündmukohal kinni üks mees. Politsei uurib asja kui raskekujulist vägivalda.

Läbi pekstud 18-aastane noormees viidi kiirabiga minema. Algul viidi ta Seinäjoki EMO-sse, aga siis Vaasa haiglasse. Praegu on noormees Kristiinankaupunkis kodus haigevoodis. Pea ja kael on valusad. Ta ütles, et enesetunne on halb.

Noormehe rikutud autost on pandud pilte üles sotsiaalmeediasse. Auto aknad olid puruks löödud ja auto küljele kirjutatud sõna: „mamu” (lühend sõnast maahanmuuttaja, tõlkes: migrant).

Politsei ei soovi veel asja kommenteerida ega oska öelda, kas teol oli rassistlik motiiv. Politsei pole saanud viiteid vihakuriteo kohta. Samas ei välista see, et tegemist oli vihakuriteoga. Politsei info kohaselt juhtunu ajal auto rikutud ei olnud. Nüüd uuritakse, millal ja mismoodi autot rikuti.

Kommentaarid
(Külastatud 952 korda, 1 külastust täna)