Soomes langeb õhutemperatuur 10 kraadi, tuleb äikest ja vihma

Soome jõuab homme teisipäeval madalrõhkkond, mistõttu langeb õhutemperatuur võrreldes senisega ligi 10 kraadi, lööb välku ja sajab vihma.

Teisipäeval on Soomes kõige enam 15-20 kraadi sooja. Lõuna- ja Edela-Soomele on antud tugeva vihma hoiatus. Äiksehoiatus on antud Soome lõunaosale Kouvola ümbruses, samuti Lõuna-Karjalale, vahendab Iltalehti.

Korraga võib maha sadada terve kuu norm ehk 50 mm vihma. Soome lõuna- ja keskosale on antud ka tugeva tuule hoiatus, võib esineda elektrikatkestusi. Merel võib olla torm ja tuul puhub üle 21 meetri sekundis. Tugev sadu võib linnades tuua kaasa üleujutusi.

Sajul on ka hea pool – see aitab  vähendada Soomes metsade tuleohtu. Ilma soojenemist pole käesoleval nädalal ette näha.

Tiistaina jopa myrskyä! Varoitus rajusta ukonilmasta, tuulesta ja sateista – paikoin koko kesäkuun vesimäärä kerralla

Ilmatieteen laitoksen mukaan syvenevä matalapaine saapuu Suomeen tiistaina puolenpäivän aikaan. “Täältä tulee trooppinen tiristäjä! Tänne osuu tukalin paahde ensi viikolla”, Iltalehti uutisoi saapuvista paahtavista helteistä 21.6. Media jännitti yli viikon ajan, rikkoutuuko Suomen kaikkien aikojen kesäkuun lämpöennätys, 33,8 astetta. Ei rikkoutunut, mutta monta päivää oltiin lähellä. Nyt auringossa ja lämmössä tiriseminen loppuu.

Kommentaarid
(Külastatud 361 korda, 1 külastust täna)