Soomele prognoositi 30 kraadi sooja – meteoroloog annab aru, kuhu see kadus

Soomele käesolevaks nädalaks prognoositud ligi 30 kraadi sooja jääb vaid ilusaks unistuseks. Tuleb välja, et sooja sai omale Rootsi ja Soome osaks jäi jahedam õhumass.

Soe õhumass on lääne pool ja see Soomeni välja ei ulatu. Parimal juhul tuleb Soomes kohati veidi üle 25 kraadi sooja, vahendab Ilta-Sanomat.

Kõige suurem soe läks Rootsi, tunnistab Foreca valvemeteoroloog Anna Latvala. Rootsis tuleb 30 kraadi sooja. Soome aga jääb kahe külma õhumassi piirile. Üks külm õhumass on riigi kaguosas, teine põhjas. Kõige soojem on sel nädalal Soome lääneosas, kus võib tulla üle 25 kraadi sooja. Ida pool on pilvine ja sajab, sooja on 20 kraadi ringis.

Suomeen ennustettiin lähes +30 asteen hellettä – meteorologi kertoo nyt, mihin se katosi

Ruotsi “kaappasi” lämpimimmän ilman. Suomen kohtalona on jäädä kahden kylmän ilmavirtauksen kohteeksi. Suomeen viime viikolla luvattu liki +30 asteen helle on jäämässä kangastukseksi. Lännessä lymyilevä lämmin rintama ei ulotu täydellä terällä Suomeen asti. Parhaassa tapauksessa helleraja +25,1 astetta rikkoutuu joillakin paikkakunnilla. – Kaikista lämpimimmät ilmat jäävät Ruotsiin, sääpalvelu Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala sanoo.

Kommentaarid
(Külastatud 2,324 korda, 1 külastust täna)