Soome vangid jõid käte desovahendit ja läksid arust ära

Satakunta vangla Huittineni osakonnas oli maikuus rahutusteni viinud episood, kus vangid said enda kätte alkoholi sisaldava käte desinfitseerimisvedeliku ja jõid seda, et purju jääda.

Pärast vahejuhtumit suurendati vanglas valvet ja mitmed vangid viidi avavanglast üle kinnisesse osakonda, vahendab MTV.

Juhtum oli 5. mai pealelõunal peale kella 16 Satakunta vangla Huittineni osakonnas, mis on avavangla. Vangid sai vangla köögist kätte mitu pudelit käte desovahendiga, ilmselt koristamise käigus. Vangla töötajad seda ei märganud.

Vangid jõid käte desinfitseerimisvedelikku ja jäid sellest purju. Osakonnas olid purjus ligi kümme vangi. Üks vang pööras sellest nii ära, et haaras noa ning hakkas jälitama teist vangi, kes pääses oma kongi varju. Kohale saabus kiirabi, ühel vangil olid löödud hambad sisse.

Valvurid korraldasid pärast seda puhumisreidi ja pärast seda viidi kümmekond vangi üle kinnisesse osakonda. Enne seda oli kähmlus vangide ja valvurite vahel.

Koroona-ajal on olnud juttu sellest, et vangidel on puudus mõnuainetest, mistõttu nad ilmselt kasutasid käte desovahendit. Pärast juhtunut karmistati vanglas turvameetmeid.  Kui vangid said varem jalutada mööda Kokemäenjoki kaldaäärt, siis nüüd on see tee kinni pandud. Väljas saab käia vaid alal, kus on kaameravalve.

Vanglate ametist juhtunut täpsemalt ei kommenteeritud. Kinnitati vaid seda, et selline asi juhtus ja korrarikkumise korral võidakse vangid viia üle avavanglast kinnisesse osakonda. Vanglates kontrollitakse inimeste joovet igapäevaselt.

Kommentaarid
(Külastatud 2,829 korda, 1 külastust täna)