Soome tuntud viiuldaja taastumine koroonast kestis 90 päeva

Ansambli Elonkerjuu viiuldaja Johanna Koivu räägib sotsiaalmeedias ja videos sellest, kuidas ta nakatus märtsi keskpaigas koroonaviirusega ja mida haigus endast kujutas.

Koivu räägib, et sai nakkuse Helsingi Musiikkitalo kurikuulsal naistepäeva kontserdil oma kolleegilt. Seal sai nakkuse ligi 100 inimest.

Koivu räägib, et töötas märtsikuus teatris ja järgis hügieenireegleid, aga oli kolm tundi teistegas kitsas ruumis koos ja sellest piisas nakatumiseks.

Kolleegil tekkisid haigusnähud juba öösel peale esinemist. Koivul algasid nähud neli päeva hiljem. Algul olid haigusnähud gripilaadsed ning lihasvalud. Palavik tõusis pea 40 kraadini, öösel langes 38 peale.

Naine ei osanud arvata, et tal on koroonaviirus, kuna tal polnud kuiva köha ega hingamisraskusi. Märtsikuus polnud viiruse nähtude kohta nii palju infot kui nüüd. Lihasvalud olid aga nii tugevad, et isegi magada oli raske. Ainult seistes olid valud talutavad. Vaevused kestsid 5 päeva.

Kuuendal päeval oli juba parem olla. Samal ajal sai ta teada, et kolleegil oli koroonaviirus, mistõttu lasi ta ka ennast testida. Ta andis proovi Helsingi Meilahti haigla drive-in testimiskohas.

Samal ajal positiivse proovitulemuse teadasaamisega algasid naisel hingamisraskused. Lõpuks olid vaevused nii rasked, et naine ei saanud selili magada. Ta oli üleval terve öö, et valvata oma hingamist.

Öösel läks naine haiglasse, kus talt võeti mitmeid proove. Lisaks hingamisraskusele käis tal pea ringi. Koju jõudes tekkisid tal hood, kus süda peksis ja kopsud tõmbusid krampi. Ta helistas kooroonatelefonile, kust soovitati minna haiglasse. Haiglas mõõdeti hapnikku ja tehti kopsupilt. Hingamine oli väga raske.

Arstid ütlesid naisele, et ei oska teda ravida, kuna haigusnähud olid väga erilised. Naine võttis ühendust eri asjatundjatega, et välja selgitada, mis teda vaevab. Üks arst ütles, et põhjus on teatud ensüümis.

Naine kirjeldab, et tema koroonaga seotud vaevused kestsid kokku 90 päeva. Alles nüüd tunneb ta, et hakkab paranema. Karantiinis pole ta olnud, kuna koroonat ennast tal pikalt ei olnud ning arstide jaoks polnud ta enam koroonapatsient.

Haigus tõi välja vanad traumad. Naise ema oli surnud kopsu veresoone laiendi tõttu, mistõttu hakkas naine tundma surmahirmu. Ta märgib, et on hakanud vaatamata elule teise pilguga.

 

View this post on Instagram

 

Kerron uusimmalla @koivu.tv videolla siitä, millainen kevät minulla on ollut ja mikä on pitänyt pään kasassa. Video on kuvattu kesäkuun alussa ja voimat ovat palautuneet siitä vielä paljon . . Olen joutunut perumaan kevään valmennukset ja teatterissa jäi kausi kesken. Silti kaiken tämän jälkeen on vaan kertakaikkiaan ihana olla elossa ja kunnossa. ❤️❤️❤️ . . Linkki videoon biossa! . . Voikaa hyvin, olette rakkaita ja tärkeitä! ❤️❤️❤️ . . . . @karismacoaching #karismacoachingbyjohannakoivu #hyvinvointikanava #korona #jälkikorona #postcorona #postcoronaattitude #karismavalmentaja #karismavalmennus #mielenhyvinvointi #toipilas #toipilasaikaohi #pandemia #korona2020 #pysyterveenä #youtubevideo #newvideo #minuntarinani #henkilökohtainenkasvu #henkilökohtainenvalmennus #avautuminen #aamuyössäaisteinavoimin

A post shared by Karisma Coach (@johannakoivu) on

Kommentaarid
(Külastatud 1,064 korda, 1 külastust täna)