Soome tarbijate usaldus taastus hüppeliselt juunikuus

Kui veel aprillis oli Soome tarbijate usaldusindeks -13,9 ja maikuus -9,0, siis juunis kerkis see tasemele -3,9, mis on isegi parem kui eelmisel aastal samal ajal, selgub statistikakeskuse ülevaatest.

Andmed põhinevad Soome tarbijate usaldusuuringul, millele vastas 1-17. juunil kokku 1100 Soomes elavat isikut. Kõige enam paranes tarbijate ootus Soome majanduse suhtes järgneva 12 kuu jooksul. Soome tarbijate ootused on praegu isegi paremad kui eelmisel aastal samal ajal.

Samas tarbijate hinnang omaenda olukorrale oli juunis veidi kehvem kui aasta tagasi. Tarbijate hinnang Soome majanduse arengule oli jätkuvalt nõrk. Soome tarbijate hinnang omaenda majanduslikule olukorrale ja lähitulevikule oli aga samal tasemel pikaajalise keskmisega. Soov teha kulutusi oli juunis oluliselt paranenud.

Kommentaarid
(Külastatud 67 korda, 1 külastust täna)