Soome politsei hoiatab uue mooduse eest, kuidas pangaautomaadi juures pangakaart varastati

Soomes Tamperes kasutati erilist moodust, et isikult pangaautomaadi juures pangakaart varastada. Nimelt hajutati tähelepanu sellega, et visati automaadi ette maha 5-euroseid rahatähti. Kui isik läks neid võtma, varastati tema pangakaart.

Teisipäeval oli panga klient Tamperes Hämeenkatul asuva automaadi juures, et arveid maksta. Kui klient kummardus, et maha kukkunud rahatähti üles võtta, võeti automaadist tema pangakaart ja asendati see ühe teise kaardiga, edastas politsei.

Kaardivaras oli enne seda välja selgitanud kaardi pin-koodi. Ta võttis varastatud pangakaardiga raha välja.

Politsei uurib asja kui maksevahendi pettust ja vargust. Asja taga olid kaks välismaa meest, keda pole veel tabatud.

Politsei annab teada, et sellist pettust on lihtne märgata ja meeles pidada. Ka kõrvalseisjatel tasuks olla tähelepanelik, kui keegi passib automaadi juures, et näha pin-koodi ja siis sularaha maha viskab, et tähelepanu hajutada. Sellistest tegudest tuleb hädaabinumbri kaudu politseile teada anda.

Kommentaarid
(Külastatud 2,928 korda, 1 külastust täna)