Soome parlamendi esimeheks valiti Anu Vehviläinen

Soome parlament valis täna 167 poolthäälega esimeheks keskerakonna poliitiku Anu Vehviläineni. Ta valiti parlamenti esimest korda 1995. aastal.

Tühje sedeleid oli kaks. Nn protestihääli said kolm saadikut: Mikko Kärnä (keskerakond), Mikko Savola (keskerakond) ja Markus Mustajärvi (vasakpartei). Puudusid kokku 28 saadikut, nende seas keskerakonna esimees Katri Kulmuni ja keskerakonna eelmine esimees Juha Sipilä, vahendab Iltalehti.

Vehviläineni esitas parlamendi esimehe kandidaadiks valitsusse suundunud Matti Vanhaneni asemele keskerakonna fraktsioon. Vanhanen valiti rahandusministriks pärast seda, kui Katri Kulmini esinemiskoolituse rahastamise skandaali tõttu ameti maha pani.

Vehviläinen valiti esimest korda Põhja-Karjalast parlamenti 1995. aastal. Ta on olnud varem valitsuses transpordiminister ja omavalitsuste- ning reformiminister.

Parlamendi 1. aseesimehena jätkab Antti Rinne ja 2. aseesimehena Juho Eerola.

Vehviläinen eduskunnan uudeksi puhemieheksi – ei pidä titteliä ongelmallisena: “En muuttaisi, olen vanhan koulukunnan kasvatti”

Anu Vehviläinen valittiin kansanedustajaksi ensimmäisen kerran vuonna 1995. Keskustan kansanedustaja Anu Vehviläinen on valittu eduskunnan uudeksi puhemieheksi. Vehviläinen sai eduskunnan äänestyksessä 167 ääntä. Äänestys suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä. Tyhjiä ääniä annettiin kaksi. Niin sanottuja protestiääniä sai kolme kansanedustajaa: Mikko Kärnä (kesk), Mikko Savola (kesk) sekä Markus Mustajärvi (vas).

Kommentaarid
(Külastatud 131 korda, 1 külastust täna)