Soome oksjonil müüakse Eesti üht tähtsaimat ordenit

Helsingis Bukowskise oksjonil müüakse Eesti üht kõrgeimat autasu, Maarjamaa Risti ketiklassi teenetemärki.

Orden on oksjoni veebikeskkonnas hinnatud vahemikku 1300-1500 eurot. Orden pandi müüki 29. mail 300 euroga, tänase, 3. juuni seisuga on hind kerkinud 1000 euro peale.

Maarjamaa Risti ketiklassi asutas 1995. aastal Eesti iseseisvumise puhul president Lennart Meri ja selle on saanud 57 inimest, statuudi järgi saavad selle kõik Eesti Vabariigi presidendid – praeguseni kolm: Lennart Meri, Arnold Rüütel ja Toomas Hendrik Ilves.

Ülejäänud kavalerid on eranditult välismaalased, keda Eesti riik on hinnanud eriliste teenete eest: Briti kuninganna Elizabeth II, Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf, Taani kuninganna Margrethe II, Jaapani keiser Akihito, Prantsuse president Jacques Chirac, lisaks mitu Soome, Läti ja Leedu presidenti.

Eesti seaduste järgi on ordenitega äritsemine karistatav kui väärtegu.

The collar and grand cross of The Order of the Cross of Terra Mariana. Silver, gilded silver and enamel. – Bukowskis

Collar length 90 cm. Width 22 mm. Cross height 48 mm. Grand cross diameter 80 mm.Total weight 345.3 g. Insignificant wear. Tarnished. Location: Mastgatan 4-6, Gamla Hamnen, 00160 Helsingfors – B599 Related content The Order of the Cross of Terra Mariana was instituted by the Estonian president Lennart Meri in 1995 to honour the independence of the Estonian state.

Kommentaarid
(Külastatud 986 korda, 1 külastust täna)