Soome kaitsevägi jätkab ühekordsete respiraatorite puhastamist

Soomes valitseb siiani suur kaitsevahendite puudus, mistõttu alustas kaitsevägi mõni aeg tagasi ühekordsete respiraatorite puhastamist ning jätkab selle tegevusega veel juunikuus.

Kaitsevägi puhastab respiraatoreid kaitseministeeriumi palvel. Lisaks uuritakse nelja nädala jooksul kaitseülikondade puhastamise võimalusi ning puhastamise mõju ülikondade omadustele. Samas valmistutakse puhastamise seadmete üleandmist ettevõttele Millog Oy, et sellega hiljem tegeleda.

Kaitsevägi rajas respiraatorite puhastamise üksuse merekonteinerisse ja haiglatelkidesse aprillikuus, puhastamisega tehti algust aprilli ja mai vahetusel. Testid näitasid, et respiraatorid on pärast töötlemist mikrobioloogiliselt puhtad ja nad vastavad nõuetele.

Respiraatoreid puhastatakse vesinikülihapendiga ja see võimaldab suurendada Soome varusid. Vajadusel saab puhastusseadmeid ka hiljem kasutada.

Kommentaarid
(Külastatud 183 korda, 1 külastust täna)