Soome ja Eesti dipolomaatiliste suhete sisseseadmisest möödub 100 aastat

Esmaspäeval, 8. juunil saavad Soome ja Eesti diplomaatilised suhted 100-aastaseks.

Soome oli esimene riik, mis Eesti riiki tunnustas pärast seda, kui Eesti oli sõlminud Nõukogude Venemaaga Tartu rahulepingu. Välisminister Rudolf Holsti allkirjastas Eesti saadiku Oskar Kallase de jure tunnustamise 7. juunil 1290. aastal ja see jõustus järgmisel päeval.

Diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva tähistatakse koroonapiirangute tõttu tagasihoidlikult ja hajutatult kummaski riigis.

Soome välisminister Pekka Haavisto ja Eesti välisminister Urmas Reinsalu allkirjastavad 8. juunil 2020. aastal ühel ajal Helsingis ja Tallinnas de jure tunnustamise dokumendist tehtud koopia. Üritusega algab Eesti diplomaatiliste suhete 100. aastapäeva sari.

Kommentaarid
(Külastatud 143 korda, 1 külastust täna)