Siseinfo: Soomest pääseb alates esmaspäevast vabalt Eestisse

Siseinfo kohaselt otsustab Soome valitsus homme neljapäeval jätta pikendamata piirangud lähiümbrusse ehk Balti riikidesse, Norrasse, Taani ja Islandile reisimiseks. Rootsi suunal jääb aga piirang alles.

See tähendab, et esmaspäevast, 15. juunist saavad soomlased vabalt Eestisse sõita. Ametlikult teeb valitsus piirangute kohta otsuse homme neljapäeval, vahendab Yle.

Alates juulist tahetakse lubada reisida laevaga Soomest Saksamaale. Tegemist on Soome poolt nn reisimulliga, mille sees saab vabalt liikuda. Teise riiki minekul ja sealt naasmisel pole vaja karantiini tingimusi järgida.

Rootsi ei saa Soomest veel vabalt reisida. Rootsis on nakatumisi rohkem kui teistes Põhjamaades. Rootsi suunal aga leevendatakse veidi piiranguid, näiteks Rootsi võib lähedastele külla sõita. Rootsist pääseb Soomes, kui Soomes on kinnisvara.

Soome piiras turismireise koroonaepideemia tõttu alates 18. märtsist. Mitmed teised riigid sulgesid samuti piirid ja piirasid lennuliiklust. Tööreisid Eestist Soome lubati juba maikuus. Soomest Eestisse saab reisida alates 1. juunist.

Soome avab kõigepealt reisimise Schengeni riikidesse. Täpset ajagraafikut pole veel paika pandud.

Ylen tiedot: Suomesta voi päästä maanantaista lähtien taas matkustamaan esimerkiksi Viroon ja Norjaan – hallitus ei kuitenkaan avaisi vielä Ruotsin-matkailua

Hallitus neuvottelee matkailun rajoitusten osittaisesta purkamisesta torstaina. Yle sai tietoja hallituksen esityksestä. Suomalaisten elämä palautunee askeleen kohti normaalimpaa ensi maanantaina, kun Suomesta päässee taas matkustamaan vapaasti muutamiin läheisiin maihin. Nykyiset matkustusrajoitukset ovat voimassa 14.6. asti. Hallitus neuvottelee rajoituksista huomenna torstaina. Ylen hallituslähteistä saamien tietojen mukaan hallitukselle esitettäisiin, että matkailu avautuisi Baltian maihin eli Viroon, Latviaan ja Liettuaan.

Kommentaarid
(Külastatud 1,378 korda, 1 külastust täna)