Satelliidi-info: koroonaviirus võis Hiinas olla juba eelmisel suvel

Satelliidipiltide analüüs Hiinas Wuhani linnas näitab, et koroonaviirus võis seal olla kohal juba eelmise, 2019. aasta suvel. Wuhani haiglate juures oli siis märgata suuremat liikumist ning internetist otsiti infot COVID-19 sümptomite kohta.

Satelliidipildid näitavad, et Wuhani haiglate juures kasvas liiklus 2019. aasta suvel võrreldes varasema aastaga kuni 90 protsendi võrra. Harvardi ülikooli teadlase Dr John Brownsteini väitel hakkas haigla juures liiklus kasvama 2019. aasta suve lõpus, vahendab ABC News.

Harvardi ülikooli arstideaduskonna teadlased uurisid Dr John Brownsteini juhtimisel satelliidipilte ja tuvastasid, et midagi toimus Wuhanis juba eelmise, 2019. aasta suve lõpus ja sügise algul. Samal ajal otsiti internetist infot COVID-19 sümptomite nagu köha ja kõhulahtisuse kohta.

Hiina ametnikud ei teavitanud Maailma Terviseorganisatsiooni haigusest enne kui 31. detsembril 2019. aastal. Esimene koroonaviiruse juhtum tuvastati ametlikult 17. novembril 2019. aastal.

Satellite data suggests coronavirus may have hit China earlier: Researchers

Researchers say surge in cars at hospitals may indicate outbreak in fall. Dramatic spikes in auto traffic around major hospitals in Wuhan last fall suggest the novel coronavirus may have been present and spreading through central China long before the outbreak was first reported to the world, according to a new Harvard Medical School study.

Kommentaarid
(Külastatud 1,272 korda, 1 külastust täna)