Rootsis läheb asi koroonaga üha hullemaks, ollakse valmis vastu võtma abi Soomest

Rootsi on valmis vastu võtma Soome abi seoses koroonakriisiga. Lapimaa haiglad lubavad vastu võtta Rootsi patsiente, aga koroonapatsiente Soome ei toodaks.

Rootsi põhjaosas läheb koroonaepideemia üha hullemaks. Rootsi põhjapoolseimas Norrbotteni maakonnas tuvastati eile teisipäeval 103 uut koroonaga nakatumist. Kokku on seal tuvastatud juba 1106 nakatumist, vahendab Yle.

Norrbotteni piirkonna juht Anna-Stina Nordmark Nilsson ütles, et Rootsi on valmis vastu võtma Soome abi. Soome siseminister Maria Ohisalo lubas pühapäeval Svenska Dagbladetile antud intervjuus, et Soome on valmis abi andma. Nordmark Nilsson ütles, et abi eest ollakse väga tänulikud.

Vajadus on Rootsis nii intensiivravi kohtade kui testide tegemise järele. Praegu tehakse suur osa analüüse Uppsalas ja proovide saatmine võtab kaua aega.

Lapimaa ravipiirkonna peaarst Jukka Mattila ütles, et Rootsist võib küll patsiente vastu võtta. Praegu veel ametlikku abipalvet pole tulnud. Soome ei võtaks Rootsist vastu koroonapatsiente. Intensiivravi kohti saaks pakkuda teistele patsientidele, et leevendada olukorda Rootsis.

Koroona olukord on kõige hullem praegu Rootsis Jällivaaras, kus nakatunuid on üle 300. Linnas on tuhande elaniku kohta 17 nakatunut, Roootsis tervikuna on see number 5,7. Jällivaaras on olukord nii tõsine, et sealt on patsiente saadetud üle 100 kilomeetri kaugusele. Jällivaara haiglas on puudus nii voodikohtadest kui personalist. Kaalutud on meedikute puhkuselt tagasi kutsumist.

Ruotsi on valmis ottamaan vastaan Suomen apua koronakriisin hoitamiseen – Norrbottenissa uusia tartuntoja taas yli sata

Lapin sairaalat lupaavat ottaa ruotsalaisia hoitoon, jos tarvetta ilmenee. Koronapotilaita ei kuitenkaan Suomeen tuotaisi. Pohjois-Ruotsin koronaepidemia jatkaa pahenemista. Pohjoisimmassa maakunnassa Norrbottenissa todettiin eilen 103 uutta koronaan sairastunutta ja yhteismäärä on jo 1106 varmistettua koronatartuntaa. Norrbottenin aluejohtaja Anna-Stina Nordmark Nilssonin mukaan Ruotsissa ollaan valmiita ottamaan apuja Suomen puolelta jos tilanne edelleen pahenee.

Kommentaarid
(Külastatud 5,654 korda, 1 külastust täna)