Rootsi põhjaosas Soome piiri ääres olukord koroonaga väga hull, meedikud nutavad töö juures

Rootsi põhjaosas Soome piiri ääres Jällivaara vallas on olukord koroonaga väga hull. Nakatumisi on nii palju, et haiglates hakkab voodikohti väheks jääma.

Rootsi põhjaosas Norrbotteni piirkonnas oli eilse pühapäevase seisuga tuvastatud 952 koroonaviirusega nakatumist. Meedikute väitel on olukord väga hull, vahendab Yle.

Nädalaga on piirkonnas kasvanud nakatumiste arv üle kahesaja võrra. Nakatumiste epitsenter on Jällivaara kaevanduspiirkond, kus nakkus levib väga kiiresti. Norrbotteni maavanem Anna-Stina Nordmark Nilsson tunnistas, et olukord on väga raske.

Norrbotteni piirkonnas on koroona tagajärjel surnud 63 inimest. Haigla- ja intensiivravi patsientide arv on tõusuteel.

Kohalike meedikute ühenduse juht Camilla Sundberg ütles raadiointervjuus, et olukord on väga hull. Meedikud nutavad töö juures ja koju naastes. Töötajad on väsinud ja ära kurnatud.

Enne jaane tuli haiglasse juurde nii palju koroonapatsiente, et neile on raske leida teistest eraldatud kohta. Meedikuid on toodud koroonapatsientidega tegelema teistest osakondadest üle, aga neid ikka napib.

Sundbergi väitel on kaalutud juba meedikute suvepuhkustelt tööle tagasi kutsumist. Ametivõimud üritavad puhkuste katkestamist viimase võimaluseni ära hoida. Raske olukord peegeldub ka selles, et patsiente on Jällivaarast saadetud kopteritega ravile Rootsi põhjaosa teistesse piirkondadesse.

Viimaste nädalatega on koroona Rootsis levinud lisaks Stockholmi piirkonnale just Norrbottenis. Nakatumisi on palju Jällivaaras, aga ka Kiirunas. Norrbotteni kaevandustes töötab nii Soome kui Rootsi firmades palju soomlasi. Osa piirkonna Soome ettevõtetest on seoses koroonaga toonud puhkuseid ettepoole.

Jällivaaran sairaanhoidossa tilannetta kuvaillaan kaoottiseksi, hoitajat itkevät työssä – Pohjois-Ruotsissa nostettiin valmiustasoa koronan vuoksi

Koronatartuntojen lisääntyminen on nostanut huolta tehohoitopaikkojen riittävyydestä Pohjois-Ruotsissa. Koronatartunnat jatkavat nopeaa kasvua Ruotsin pohjoisosassa. Norrbottenin alueella oli todettu eiliseen sunnuntaihin mennessä 952 koronatartuntaa. Sairaanhoitajat kuvailevat tilannetta jopa kaoottiseksi. Uusien koronatapausten määrä on kasvanut viikon takaisesta yli kahdella sadalla. Viikonloppuna uusia tartuntoja tuli kuitenkin vain kaksi.

Kommentaarid
(Külastatud 5,830 korda, 1 külastust täna)