Rootsi peaminister: riigi koroonastrateegia pole ebaõnnestunud

Vastupidiselt mitmete teiste riikide asjatundjate arvamusele leiab Rootsi peaminister Stefan Löfven, et suure koroonaga nakatumiste ja surmade arvu kaasa toonud koroonastrateegia pole ebaõnnestunud.

Löfven rääkis eile pühapäeva õhtul intervjuus riigitelevisioonile SVT, et suur suremus Rootsi hooldekodudes ei tule valest strateegiast, vaid hooldekodudes esinevatest puudustest.

Kuigi Rootsis on elanike arvu arvestades üks suuremaid nakatumiste ja koroonasurmade arvusid maailmas, ütles Löfven, et tema arvates pole riigi koroonastrateegia ebaõnnestunud. Ta märkis, et intensiivravi patsientide ja surmade arv väheneb.

Löfveni väitel on suremus Rootsis praegu aastaaega arvestades normaalsel tasemel. Seetõttu on tähtis tuvastada täpselt inimeste surma põhjus.

Löfven ütles, et kui sügisel saabub haiguse teine laine, siis selleks ajaks on kevade jooksul palju õpitud. Peaministri väitel suudetakse ka teise laine ajal inimesi aidata, kasutada haigla ressursse ning olla valmis majanduslikeks tagajärgedeks. Rootsis jätkatakse peaministri väitel sama strateegiaga, mis tänaseni on olnud.

Löfven: Svenska coronastrategin inte misslyckad

Trots höga dödstal och en smittspridning som får Sverige att sticka ut i europeiska jämförelser tycker inte statsminister Stefan Löfven (S) att den svenska coronastrategin har misslyckats. – Nej, den har inte det. Antalet intensivårdspatienter minskar och antalet dödsfall minskar, säger Löfven i en intervju i SVT:s Agenda.

Kommentaarid
(Külastatud 1,191 korda, 1 külastust täna)