Putin on võitmas referendumit, mis tagab talle presidendikoha kuni 83. eluaastani

Venemaa president Vladimir Putin on võitmas sügaval koroona-ajal korraldatavat põhiseaduse muutmise rahvahääletust, mis annab talle võimaluse püsida presidendina veel 16 aastat kuni aastani 2036. Putin on siis 83-aastane.

Hääletus lõppeb 1. juulil ja kui see on edukas, saab Putin võimaluse valitseda veel kaks 6-aastast tsüklit peale 2024. aastat, kui praegune ametiaeg lõppeb, vahendab Daily Mail.

Putini isiklik reiting on aga praegu ülimadal seoses koroonaviiruse epideemia ja madala naftahinnaga. Tema toetus 59 protsenti on madalaim pärast 2000. aastat, mil tema sai esimest korda Venemaa president.

Rahvahääletus läheb tõenäoliselt läbi, kuna inimestel on võimalus hääletada kaks korda: nii elektrooniliselt kui ka jaoskonnas. Väidetavalt on kaasatud riigiametnikke, kes käivad korduvalt hääletamas vahemikus 25. juunist kuni 1. juulini. Ametnikke ähvardatakse, et nad kaotavad töökoha, kui hääletama ei lähe.

Kõigi hääletanute vahel loositakse välja hinnalisi auhindu nagu korterid, autod, kööginõud, samuti kinkekaarte, mida saab kasutada poodides, muuseumides, söögikohtades ja parklates.

Prognooside kohaselt saab põhiseaduse muudatus 78,6 protsendi hääletanute toetuse. Kui hääletus läbi läheb, kindlustab see Putinile eluaegse valitseja ameti, nagu tsaaril. Uus põhiseadus keelustab ka samasoolised abielud ning põhiseaduses on kajastatud usk Jumalasse.

Vladimir Putin set to win vote that will allow him to rule until 2036

The vote closes on July 1 and, if successful, Vladimir Putin could rule until 2036 His approval ratings are at an all-time low but there is little chance of him losing Reports say that people have been able to vote twice – online and using a ballot Concern is rising over election fraud in Vladimir Putin’s controversial constitutional referendum which would allow him to rule Russia until the age of 83 in 2036.

Kommentaarid
(Külastatud 985 korda, 1 külastust täna)