Piiri avamine tõi kaasa soomlaste viinaralli Tallinnasse

Pärast seda, kui Soome valitsus eelmisel nädalal reisipiiranguid leevendas, on üle lahe Tallinna sõitmine plahvatuslikult kasvanud.

Tallink Silja andmetel on reisijate arv laevadel kasvanud. Reisijaid hakkas rohkem sõitma juba paar nädalat tagasi, kui Eesti avas piiri soomlastele, vahendab MTV.

Samas on reisijate arv veel kaugel tavapärasest. Reisivad lastega pered, sõpruskonnad ja abielupaarid. Helsingi ja Tallinna vahel sõidetakse palju seoses tööga. Laevadelt ostetakse jooke jaanide ja muude tähtpäevade tähistamiseks.

Selleks, et reisijaid laeval korraga liiga palju poleks, on Tallinna ja Helsingi vahel pandud käima üks lisalaev, mis varem sõitis Tallinna ja Stockholmi vahel. Laevadel on söögikohad avatud, aga nende arv on pool tavapärasest. Laevade veekeskused on avatud, aga saunad veel mitte. Lisaks puuduvad laevadel suured esinemised ja üritused.

Olukord laevadel on valdavalt rahulik. Silja Europal oli esimese väljumise ajal reisijate omavahelist tülitsemist, aga muidu on sõitjad olnud rahul. Tallink Silja on pakkumisi ja võimalusi suurendanud ja neid on rohkem kui varasematel aastatel. Lisaks Tallinnale saab Soomest sõita Riiga ja Ahvenamaale. Veel saab Turust sõita Tallinna.

Laeval peavad reisijad järgima ohutusnõudeid, eriti hoidma vahemaad teistega laeva sisenedes ja laevalt väljudes. Haigena ei tohiks reisima minna.

Kommentaarid
(Külastatud 1,161 korda, 1 külastust täna)