Osa toitlustuse piiranguid kaob Soomes 13. juulil, osa jätkuvad kuni 31. augustini

Soomes lõppevad toitlustusasutuste lahtiolekut ja alkoholi müügi aega ning klientide arvu puudutavad piirangud 13. juulil. Pärast seda enam lahtiolekut, alkoholi müügi aega ja klientide arvu ei piirata nakkushaiguste seaduse alusel ja alkoholi müügi aega reguleeritakse alkoholiseaduse järgi.

Muutused toimuvad järk-järgult nii, et alates esmaspäevast, 22. juunist on lubatud lahtiolekuaeg kell 04-02 ja lubatud alkoholi müügi aeg kell 09-01. Kliente tohib siseruumidesse lasta 22. juunist kuni 12. juulini kõige enam 3/4 kohtade arvust, edastas sotsiaal- ja terviseministeerium

Toidu ja joogi pakkumine buffet-laudadest on lubatud alates 22. juunist. Uus kord hakkab kehtima 22. juunil ja see kestab kuni 31. augustini.

Toidukohtadel on jätkuvalt kohustus piirata nakkuse leviku ohtu

Kuigi lahtioleku- ja alkoholi müügi aegade ning klientide arvu piirangud kaovad, jääb alles veel piiranguid. Nende eesmärk on kaitsta kliente ja töötajaid koroonaviirusega nakatumise eest peale 13. juulit.

Toidukohtade kõigil klientidel peab alates 13. juulist olema oma istekoht. Lisaks peavad söögikohad kliente juhendama, kuidas nakkushaiguse levikut ära hoida. Klientidel peab olema võimalus pesta käsi, toidukoha ruumid ja pinnad peavad olema puhtad. Toiduasutus vastutab ka selle eest, et klientide vahel oleks piisav distants.

Klientide jaoks peab olema nähtaval kohal kava, kuidas täidetakse eespool mainitud piiranguid ja nõudeid.

Kommentaarid
(Külastatud 250 korda, 1 külastust täna)