Norra mošeetulistaja pandi 21 aastaks vangi

Praegu 22-aastane Philip Manshaus, kes tappis eelmisel aastal oma 17-aastase Hiina päritolu kasuõe Johanne Zhangjia Ihle-Hanseni ja tahtis korraldada veresauna Oslo al-Noori islamikeskuses, pandi täna kohtu otsusega 21 aastaks vangi.

Kohtu hinnangul oli noormehe eesmärk tappa nii palju moslemeid kui võimalik. Philip Manshaus’il on tugevad migrantide ja moslemite vastased vaated, vahendab Daily Mail.

Manshaus tappis oma 17-aastase kasuõe nende kodus Oslo ligidal, kuna ta arvas, et Aasia päritolu õde kujutab ohtu nende perekonnale.Siis sõitis noormees al-Noori islamikeskusse, kus tulistas mõned lasud, aga ei tabanud kedagi, kuni 65-aastane koguduse liige talt relva ära võttis.

Manshaus oli saanud inspiratsiooni mošeetulistamisest Uus-Meremaal, milles hukkus üle 50 inimese. Rünnak oli sarnane norra noormehe Anders Behring Breiviku tulistamisega 2011. aastal, mil hukkus 77 inimest.

Manshausil oli kiivri küljes ka veebikaamera, mis toimunut lindistas, aga ta ei suutnud seda veebis edastada. Kohus lükkas tagasi kaitsjate soovi tunnistada noormees süüdimatuks. 21-aastase karistusega kaasneb tingimus, et seda pikendatakse, kui mees kujutab tulevikus ühiskonnale ohtu.

Norra julgeolekuagentuur PST oli saanud Manshausi kohta vihje aasta enne tulistamist, aga seda ei peetud tõsiseks, kuna polnud tõendeid kavandatava rünnaku kohta.

Norway mosque shooter is jailed for 21 years

Philip Manshaus, 22, shot and killed Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, 17, near Oslo He then drove to the nearby al-Noor Islamic Centre and began firing at Muslims ‘He went in with the purpose of killing as many Muslims as possible,’ judge said The far-right Norwegian mosque shooter who killed his Chinese step-sister before trying to gun down Muslim worshippers was jailed for 21 years today.

Kommentaarid
(Külastatud 137 korda, 1 külastust täna)