Mees kasutas Soomes interneti teel seksuaalselt ära 22 last

Soome keskkriminaalpolitsei on saanud valmis eeluurimisega asjas, kus 1979. aastal sündinud Jyväskylä mees kasutas aastatel 2018-2020 interneti kaudu seksuaalselt ära 22 last, kes elavad üle Soome.

Ärakasutamine toimus sotsiaalmeedias, aga politsei ei avalikustanud, millises kanalis. Kannatanud olid kuritegude toimepanemise ajal vanuses 9-14 eluaastat, vahendab Yle.

Kuritegude uurimine algas 2018. aastal, kui politsei sai vihjeid laste seksuaalse ärakasutamise kohta. Vihjed tulid ühelt sotsiaalmeedia teenusepakkujalt. Keskkriminaalpolitsei hakkas asja uurima 2019. aasta sügisel ja kahtlusalune mees võeti kinni oktoobrikuus.

Mees vabastati detsembris, aga võeti uuesti kinni 2020. aasta aprilli keskel. Politsei info kohaselt mehe ja laste vahel kontakti ei toimunud, tegemist oli nn groomingu nähtusega, mis kujutab endast interneti kaudu lastele seksuaalset lähenemist.

KRP tutkii: miestä epäillään 22 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – rikokset tapahtuneet netin välityksellä

Rikosten uhrit olivat tekoaikaan iältään 9-14-vuotiaita ja kotoisin eri puolilta Suomea. Keskusrikospoliisi (KRP) on saanut valmiiksi esitutkinnan rikoskokonaisuudessa, jossa yhteensä 22 lapsen epäillään joutuneen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi vuosina 2018-2020. Rikokset ovat tapahtuneet sosiaalisen median välityksellä, mutta poliisi ei kerro, mistä sosiaalisen media palvelusta on kysymys.

Kommentaarid
(Külastatud 258 korda, 1 külastust täna)