Mees ja naine jäid vahele näppamisega laeval Silja Serenade, pärast seda tuli välja veel hullem asi

30-aastane mees ja 65-aastane naine sõitsid märtsikuu algul laevaga Silja Serenade Stockholmist Helsingisse. Maarianhamina sadamas leiti nende kajutist ligi 2000 2 mg Subutexi tabletti.

Enne seda oli valvekaamera salvestuselt näha, et mitmest laeva poest varastati asju. Kaamera pildi järgi tuvastati mees ja naine. Nende kajutist tulid välja nii varastatud asjad kui ka Subutexi tabletid, vahendab MTV.

Nii meest kui naist süüdistati narkokuriteos ja varguses. Mees eitas kuritegusid. Naine tunnistas, et sõitis mehega Soome, kaasas kott Subutexi tablettidega. Ta väitis, et ei teadnud, mis kotis sees oli.

Naine tunnistas, et võttis laeva poest kaasa mustad püksid, koti, rahakoti, universaalse tööriista, nokkmütsi ja mõne paari sukki.

Mees ja naine rääkisid, et tutvusid ühise tuttava kaudu. Mees oli rääkinud naisele oma probleemidest ja heroiinisõltuvusest. Ta oli elanud naise juures kuu aega enne laevasõitu.

Kolm nädalat enne laevaõitu olid mees ja naine käinud Prantsusmaal, kust Subutexi põhiliselt Soome tuuakse. Naise väitel polnud aga reis Prantsusmaale seotud Subutexiga.

Mehe ja naise teekond sai kohtule teatavaks nende mobiiltelefonide positsioneerimise ja reisipiletite kaudu. Kohus leidis, et nende reisiteekond oli ebatavaline ja Subutex saadi tõenäoliselt Prantsusmaalt.

Naine rääkis, et oli Subutexi saanud ühelt tuttavalt, keda ta nägi Stockholmis tänaval. Tuttav oli palunud, et ta viiks ravimeid oma sugulasele Soomes. Algul pidi tuttav isik naise jutu järgi samuti laevareisile minema.

Naine ütles ülekuulamisel, et Stockholmi tuttav oli toonud talle ravimid korterisse öösel enne laeva väljasõitu. Ta ütles, et võttis koti ravimitega unisena vastu ja ei vaadanud, mis seal sees on. Naise teada olid kotis imikuriided ja ravimid. Tuttav oli naisele lubanud, et kotile tullakse Helsingis sadamas vastu.

Meest polnud väidetavalt kohal, kui kott ravimitega naisele viidi. Mees väitis, et oli üllatunud, miks oli naisel tagasisõidu ajal nii palju kotte kaasas. Mees oli enda sõnul varem Subutexi tarvitanud, aga koti sisust polnud ta enda väitel teadlik.

Kohus aga leidis, et mehe ja naise vastuoluline jutt ei vasta tõele ning nad tegutsesid koos. Naine ja mees, 1955. aastal sündinud Nowrouzi Farahalzaman ja 1990. aastal sündinud Hasimu Dilixiati said kumbki narkokuriteo ja varguse eest 2 aasta ja 7 kuu pikkuse vanglakaristuse. Varguste puhul oli kannatanu laevafirma Tallink Silja.

Süüalused pandi kohe vanglasse karistust kandma. Otsused pole veel jõustunud, mis tähendab, et need saab edasi kaevata. Mees on juba ilmutanud rahulolematust otsusega.

Kommentaarid
(Külastatud 5,996 korda, 1 külastust täna)