Mäsude tulemus: USA linnas tahetakse politsei ära kaotada ja minna üle naabrivalvele

USA-s Minneapolises tahetakse üldse ära kaotada politsei, mis on vägivalla tõttu paljude inimeste usalduse kaotanud ning minna üle naabrivalvele.

Ligi poole miljoni elanikuga Minneapolise linnavolikogu 13-st liikmest 9 osalesid pühapäeva õhtul linnapargis korraldatud meeleavaldusel ja lubasid linnas politsei üldse ära kaotada, seda vähemalt sellisel kujul nagu seda teatakse, vahendab New York Times.

Linnavolikogu liikmed kohtusid linnaelanikega silmast silma ning lubasid politsei praegusel kujul ära kaotada. Minneapolise linnapea Jacob Frey ütles selle peale, et tema on politsei kaotamise vastu, aga linnavolikogus toetab politsei kaotamist enamus.

Minneapolise meeleavaldused said alguse sellest, et politseinike tegevuse tulemusel suri kinnivõtmise käigus mustanahaline mees George Floyd. Üks politseinik oli surunud oma jalga vastu mehe kaela kokku 9 minutit.

Minneapolise volikogu liige Jeremiah Ellison ütles, et politseijaoskond likvideeritakse linnas üldse ära. Volikogu liikmed edastasid teates, et politseireform on kestnud juba mitukümmend aastat, aga see pole mingeid tulemusi andnud. Linnas on kavas luua täiesti uus mudel korra tagamiseks. Selleks peetakse nõu kogukonna liikmetega.

Linnapea Jacob Frey vilistati linnaelanike poolt välja pärast seda, kui ta teatas, et on politsei kaotamise vastu. Minneapolises on politseid kritiseeritud juba aastaid vägivalla ja julmade võtete pärast. Nüüd tahetakse korralvalve linnas üles ehitada kogukondliku naabrivalve põhimõttel.

Live Updates on George Floyd Protests: A Push For Accountability

June 7, 2020, 2:38 p.m. ET As outrage over George Floyd’s death coalesces into a national movement, lawmakers push proposals for greater police accountability but are stopping short of calls to “defund the police.” Right Now Attorney General William P. Barr says he does not believe there is systemic racism in American law enforcement.

Kommentaarid
(Külastatud 1,326 korda, 1 külastust täna)