Maailmas nüüd rekordarv uusi koroonaga nakatunuid, WHO hoiatab uue ohtliku faasi eest

Maailmas tuvastati eile reedel, 19. juunil üle 150 tuhande uue koroonaga nakatumise. Tegemist on suurima ööpäevase numbriga. Maailma Terviseorganisatsiooni WHO hinnangul on viiruse levik jõudnud uude ohtlikku faasi.

WHO peadirektori Tedros Adhanom Ghebreyesuse sõnul on peaaegu pooled uutest nakatumistest Ameerikas. Ka Aasias ja Lähis-Idas on palju nakatumisi. Maailm on nüüd uues ja ohtlikus faasis, hoiatas Ghebreyesus.

WHO peadirektor viitas asjaolule, et paljudes riikides on vaatamata nakatumiste arvu kasvule asutud piiranguid leevendama. Viirus aga levib kiiresti, see on jätkuvalt eluohtlik ja enamus inimestest on haiguse suhtes vastuvõtlikud, vahendab CNN.

Coronavirus pandemic: Updates from around the world

Respect, understanding and a lot of handwashing will go a long way to fighting the spread of coronavirus, the World Health Organization director-general said. ” We can actually keep away this virus by doing the basics,” Tedros Adhanom Ghebreyesus said during a Friday briefing. Tedros said respect and understanding go a long way in fighting coronavirus.

Kommentaarid
(Külastatud 3,407 korda, 1 külastust täna)