Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab seoses koroonaga: Hullem on alles ees

Maailma Terviseorganisatsioon WHO hoiatab seoses koroonaga, et hullem on alles ees, kuna nakatumiste arv kasvab maailmas hirmuäratava kiirusega.

WHO peadirektor dr Tedros Ghebreyesus hoiatas, et nakatumiste arv on tõusuteel. Ta tõi eeskujuks Lõuna-Korea, Hiina, Saksamaa, Singapuri and Jaapani, kus viiruse levikut on suudetud edukalt kontrollida. Lisaks nakatumiste jadade jälitamisele on nendes riikides suudetud edukalt inimesi testida ning kehtestada piirkondlikke karantiine, vahendab Daily Mail.

Mõnedes riikides nagu Ühendkuningriigis ja USA-s on aga hakatud piiranguid leevendama ilma, et oleks võetud kasutusele meetmed nakkuse leviku piiramiseks.

„Hullem on alles ees,” hoiatas dr Tedros. Ta lisas, et seda on piinlik öelda, aga praegust olukorda arvestades, kus paljudes riikides on nakatumiste arv hakanud plahvatuslikult kasvama on see kahjuks reaalsus. „Me kardame halvimat,” lisas ta.

Dr Tedros ütles, et see kõlab nagu kulunud plaat, aga ta peab kordama 6 kuud tagasi öeldut, et parim meetod koroona vastu on testimine, isoleerimine ja karantiinid.

COVID-19 nakatumisi on praegu maailmas üle 10 miljoni ning koroonasurmasid on registreeritud üle 502 000. Kõige enam nakatumisi on USA-s, üle 2,5 miljoni. Järgnevad Brasiilia enam kui 1,3 miljoni nakatumisega ja Venemaa üle 633 000 nakatumisega. Koroonasurmasid on kõige enam USA-s, üle 125 000.

Brasiilias, Venemaal ja Indias oli pandeemia alguses vähe nakatumisi, aga nüüd on neist saanud koroona epitsentrid maailmas.

No Title

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 667 korda, 1 külastust täna)