Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab: koroona tuleb sügisel tagasi, miljonid surevad

Maailma Terviseorganisatsiooni WHO peadirektori asetäitja strateegiate alal Dr Ranieri Guerra hoiatas, et koroonaviirus tuleb teise lainena tagasi septembris-oktoobris ning miljonid inimesed surevad.

Dr Guerra ütles intervjuus Itaalia Rai TV-le, et koroona on käitunud täpselt samamoodi nagu Hispaania gripp 100 aastat tagasi. ka siis tõmbus haigus suvel tagasi ning puhkes uuesti sügisel, kui ilmad läksid jahedaks.

Dr Guerra hoiatas, et Hispaania gripi teise laine ajal suri ligi 50 miljonit inimest maailmas. Dr Guerra hoiatust kordas ka Euroopa Keskpanga juht Christine Lagarde, kes märkis, et loomulikult tuleb koroona teine laine, kui võtta õppust Hispaania gripist 1918-1919. aastal, vahendab Daily Mail.

Hispaania gripp lõi kõigepealt välja 1918. aasta kevadel, aga siis muteerus ja tuli hullemal kujul tagasi sama aasta sügisel. Soojem õhk piirab viiruste levikut. Kui õhk jaheneb, lähevad viirused uuesti liikvele.

WHO warns millions more could die in a coronavirus second wave

Warning came from Dr Ranieri Guerra, assistant director-general at the WHO He compared COVID-19 to the Spanish Flu outbreak more than 100 years ago Said COVID-19 behaved ‘exactly’ like Spanish Flu, which saw 50million deaths ‘It went down in the summer and fiercely resumed in September and October,’ he added His warning was echoed by European Central Bank chief Christine Lagarde Said there could be ‘severe’ second wave ’if we learn anything’ from Spanish Flu Millions of people across the world could die if there is a second wave of coronavirus infections, the World Health Organisation warned on Friday.

Kommentaarid
(Külastatud 891 korda, 1 külastust täna)