KUUM: Soome põhjaosas on suurenenud võimalike koroonaga nakatumiste arv, mis on seotud Rootsis poes käikudega

Soome põhjaosas Rootsi piiri ääres tuli juurde korraga 50 võimalikku koroonaga nakatumist, kuna paljud inimesed on nakkuse saanud Rootsis poes käies.

Tuvastatud nakatumisi on olnud vähe, aga need inimesed on võinud nakatada kümneid teisi, hoiatavad piirkonna arstid. Nakatumisi uurides on tulnud välja, et nakkus on saadud Rootsis poes käies, vahendab MTV.

Soome põhjaosa omavalitsuste arstid märgivad, et on eri meelt terviseameti ja Lapi ravipiirkonna esindajatega selles osas, mis puudutab piiriülest nakkuse levikut. Terviseamet ja ravipiirkond pole pidanud vajalikuks piiriületust piirata. Arstide väitel aga levib viirus otse piiri taga.

Teisel pool piiri Rootsis Norrbottenis on tuvastatud mõne päevaga üle kahesaja uue nakatumise ja piirkonna haiglates on 22 koroonapatsienti – samapalju kui Soomes kokku. Lisaks on Rootsi poolel sadu võimalikke nakatunuid.

Arstid peavad vajalikuks lõpetada piiriületus Rootsiga, kuni seal on koroonaga olukord sarnane Soomega. Siseminister Maria Ohisalo aga märkis selle peale, et soomlastel on alati õigus riigist lahkuda ja riiki siseneda. Ohisalo ütles, et valitsus talitab nii nagu terviseametkonnad õigeks peavad.

Kommentaarid
(Külastatud 2,334 korda, 1 külastust täna)